Întâlnire între artiști și cercetători, la Institutul de Științe Spațiale de la Măgurele

mart. 9th, 2020 | By | Category: Postcard

Miercuri, 25 martie 2020, la ora 14:00,  în amfiteatrul Institutului de Științe Spațiale de la Măgurele, Asociația Qolony- colonia pentru artă și știință vă invită la o primă întâlnire între artiști și cercetători. Aceasta întâlnire pregătește terenul pentru următoarele rezidențe Fusion și deschide o serie de întâlniri lunare în formatul artist/scientist talk, urmate de discuții, întrebări și răspunsuri.

 

Program

14:00 – Sosirea participanților

14:15 –  Prezentare Qolony și a proiectului FUSION – rezidențe artistice în institute de cercetare

14:30 – 15:00 – Scurtă prezentare a artiștilor alumni ai Ediției FUSION#1 (Cătălin Crețu, Saint Machine, Sillyconductor).

15:00 – 16:00 – Discuții libere, întrebări și răspunsuri

 

Qolony – colonia pentru artă și știință a fost fondată la sfârșitul anului 2019. Este o asociație care desfășoară programe și proiecte de cercetare și producție la intersecția dintre artă și știință, prin rezidențe artistice, prezentări, dezbateri, publicații, workshop-uri, expoziții, care deschid acces si colaborări între artiști și institutele de cercetare, în contextul național și internațional.

 

FUSION – rezidențe artistice în institute de cercetare are ca scop incluziunea artiștilor în activitățile de inovare și cercetare. Încurajează colaborarea între cercetători, ingineri și artiști, pentru explorarea și înțelegerea unor metode alternative care contribuie la un viitor mai durabil. În 2018-2019 a avut loc prima ediție FUSION#1 – rezidențe artistice în institute de cercetare.

 

Echipa: Mihaela Ghiță, Floriama Cândea, Sabina Suru, Ana Drăgan

 

 

 

Număr de vizualizări :450


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro