Romanul „Orașul promis”, de Valentina Șcerbani, lansat la Chișinău

feb. 13th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Marți, 18 februarie 2020, ora 18:15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare nr. 126, Chișinău), va avea loc lansarea romanului Orașul promis, de Valentina Șcerbani, Editura Tracus Arte. Alături de autoare vor participa: Maria Pilchin, Dumitru Crudu, Irina Nechit. Moderator: Emilian Galaicu-Păun.

Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Șampanie: Purcari.

„Un debut care-ți taie răsuflarea: Orașul promis, de Valentina Șcerbani. O carte puternică, fragilă, fluidă, încremenită. O carte despre neputință. O elegie disperată pentru Mamă. De o frumusețe sfâșietoare.” (Ralucă Dună, critic literar)

Oraşul promis este o narațiune a unei buzzatiene aşteptări, a unei expectative istovitoare, lacerante; Ileana, o adolescentă preluată de mătuşile sale, încearcă să se clarifice dacă o va mai vedea vie pe mama sa, ori aceasta a murit cu adevărat, cum i s-a arătat în vis, anunțată printr-o telegramă. Femeile se stabilesc în Toltre – un ținut cu „un aer uimitor de salin”, unde plouă aproape fără încetare, de la care, constați, se trage sfârşitul lumii şi finalul rațiunii; Valentina Șcerbani debutează puternic, uluitor de matur, cu o viguroasă temă a senectuții, cred: când anume nu mai suntem copii? când ne mor părinții sau când încetăm să avem vreo comunicare cu ei, şi cu noi înşine, deopotrivă. Căci, singurătatea interioară ne face să înțelegem cât de neînsemnați suntem, iar pentru asta căutăm dovezi să amânăm acest adevăr iute, dur, usturător.” (Vladimir Bulat, critic de artă)

Valentina Șcerbani s-a născut pe 11 ianuarie 1988. A studiat filologie franceză la Universitatea „Alecu Russo” din Republica Moldova; a obținut o bursă de masterat în mediere culturală inter-mediteraneană la Universitatea Ca`Foscari din Veneția, Universitatea Autonomă din Barcelona, Paul Valéry din Montpellier și Moulay Ismaïl din Meknès. A lucrat mai mulți ani în presa scrisă, radio și TV.

https://edituratracusarte.ro/2020/02/13/romanul-orasul-promis-de-valentina-scerbani-lansat-la-chisinau/ 

Număr de vizualizări :771


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro