Întâlnire cu o carte. Provocarea de Valentine’s Day pentru elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București

feb. 14th, 2020 | By | Category: Postcard

Cum ar fi ca, de Valentine’s Day, să te îndrăgostești de cărți? Elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București au primit această provocare de Ziua Îndrăgostiților din partea unei firme de curierat care a observat că în topul comenzilor online cărțile sunt abia pe locul 7 (22%), în timp ce locurile fruntașe sunt ocupate de produse din categoriile fashion (37%), beauty (35%) și high tech (33%). Mai mulți curieri de la DPD România le-au livrat elevilor de la prestigiosul liceu bucureștean, direct în sălile de clasă, 750 de cărți cu povești clasice de iubire scrise de autori celebri.

Printre titlurile oferite elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” se află „Pânza de păianjen” – Cella Serghi, „Rațiune și simțire” – Jane Austen, „La răscruce de vânturi” – Emily Bronte, „Douăsprezece povestiri călătoare” – Gabriel Garcia Marquez, „Jane Eyre” – Charlotte Bronte, „Marile speranțe” – Charles Dickens, „Marele Gatsby” – Scott Fitzgerald, „Piața Washington” – Henry James, „Prima iubire. Apele primăverii” – I.S. Turgheniev, „America” – Franz Kafka etc.

Potrivit unui studiu DPD Group privind comportamentul persoanelor care fac cumpărături pe internet, cărțile se află abia pe locul al 7-lea (22%) în topul comenzilor online ale românilor – la mare distanță de media europeană, care este de 33%.

 

 

 

 

„Ne-am bucura ca, în preferințele românilor, cărțile să aibă un loc mai important. Iar schimbarea poate veni de la adolescenți. De aceea, am venit să le oferim cărți. Noi știm că elevii de la Colegiul Gheorghe Lazăr sunt printre cei mai buni elevi din țară, cu siguranță că sunt un exemplu. Iar dacă ei lansează un trend vor fi urmați și de ceilalți copii. De Ziua Îndrăgostiților, i-am provocat pe elevi să-ți dea întâlnire cu o carte”, a declarat Elena Andrei, director de marketing DPD România.

În pauză, elevii s-au bucurat să răsfoiască volumele.

Copiii noștri sunt speciali cu toții și ne bucurăm foarte mult că am putut găzdui acest eveniment, pentru că și noi promovăm dragostea de carte și avem convingerea că în aceste cărți sunt probabil cele mai prețioase valori și e foarte important ca tinerii noștri să le descopere”, a declarat Mirela Chioveanu, director adjunct al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

Evenimentul „De Valentine’s Day livrăm cărți de dragoste la pachet” a fost organizat de firma de curierat DPD România în colaborare cu Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, librăria online Libris și PiArt Vision.

 

 

Număr de vizualizări :617


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro