Primul documentar românesc selectat în competiția internațională de la Sundance Film Festival

ian. 27th, 2020 | By | Category: Postcard

„Acasă” / „My Home”, în regia lui Radu Ciorniciuc este primul documentar românesc selectat în competiția internațională a Festivalul de Film Sundance / Sundance Film Festival, eveniment ce se desfășoară în perioada 23 ianuarie – 2 februarie 2020. Filmul este înscris în categoria „World Cinema Documentary Competition”, alături de alte 11 lungmetraje din întreaga lume. Până în acest moment, filmul „Acasă” a primit premiul pentru cel mai bun proiect din cadrul secțiunii Works in Progress – Les Films du Cannes a Bucharest (octombrie 2019), premiul „Best Development of a Project” în cadrul workshopului internațional Dok Incubator (Suedia, septembrie, 2019) și premiul pentru cel mai bun proiect în cadrul Astra International Documentary Film Festival (Sibiu, 2018). Participarea în competiția internațională a documentarului „Acasă” beneficiază de susținerea Institutului Cultural de la New York și va avea cinci proiecții.

„Acasă” spune povestea unei familii formată din nouă copii și părinții acestora, care, după ce a fost dezrădăcinată de la o viață în completă armonie cu natura, în cartierul Văcărești – celebra Deltă a Bucureștiului, se zbate să-și regăsească liniștea, într-o societate care nu este încă pregătită să-i accepte pe cei diferiți.

Activitatea regizorului Radu Ciorniciuc ca artist și militant a fost prezentată până acum de postul de televiziune Channel 4 News, de ziarul The Guardian și a primit, pentru implicarea sa, numeroase premii de la instituții rezonante precum Amnesty International, The Royal Television Society și Fundația Wincott. Alături de producătoarea Monica Lăzurean Gorgan și de editorul Andrei Gorgan, Radu Ciorniciuc va participa la întâlniri cu presa americană și cu producătorii de film invitați la Sundance Institute Talent Forum, din cadrul aceluiași prestigios festival.

Sundance Film Festival are loc anual care în statul american Utah, începând din 1978. Este considerat a fi cel mai mare festival al cinematografului independent din Statele Unite ale Americii, iar selecția pentru acesta  se face după criterii profesionale riguroase.

 

 

 

Număr de vizualizări :462


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro