Concursul “Drumul spre celebritate” – un nou început

ian. 3rd, 2020 | By | Category: Postcard

Concursul “Drumul spre celebritate”, după 10 ani petrecuți la Palatul Mogoșoaia, se mută la Râmnicu Sărat, pentru a aduce un omagiu marii cântărețe Florica Cristoforeanu. Centrul Cultural “Florica Cristoforeanu”, Asociația “Pro Valores”, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul “Oportunități la ține acasă” și Radio Româania Cultural îi invită pe tinerii artiști lirici, să se înscrie la cea de-a XI a ediție a Concursului “Drumul spre celebritate”. Competiția se va desfășura în perioada 29 februarie – 1 martie 2020, în spațiile Centrului Cultural din Râmnicu Sărat. Tinerii cântăreți cu vârste cuprinse între 14 și 28 de ani se vor lupta pentru obținerea Trofeului, care poartă în acest an numele marii cântărețe Florica Cristoforeanu, precum și pentru a primi șansa unor reale oportunități de afirmare. AgențiadecArte.ro este partener media.

Concursul “Drumul spre celebritate”, este singura confruntare muzicală din România care în afara unor importante premii în bani, creează trambuline de promovare a tinerilor muzicieni, câștigătorul trofeului fiind invitat să susțină un concert în cadrul stagiunii 2020 – 2021 a Orchestrei de Cameră Radio (sala Radio), precum și recitaluri pe scene importante.

 

Totodată laureații la cele două categorii de vârstă vor putea evolua în cadrul unor gale care se vor desfășura în diverse spații culturale din țară.

 

Regulamentul complet și condițiile de înscriere pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/drumul-spre-celebritate-regulament/

 

Florica Cristoforeanu este o voce singulară în peisajul liricii românești, stăpânind toate registrele de soprana (lirică, coloratură, dramatică, spinto), până la mezzosoprana și contralto. Ea s-a născut la Râmnicu Sărat în 1886, iar în anul 2020 se împlinesc 60 de ani de la trecerea să îîn eternitate (1 martie – Rio de Janeiro, Brazilia). În 18 ani de carieră a interpretat peste 40 de roluri în cele mai cunoscute opere și peste 40 de roluri în operete. A fost aclamata la Teatrul „Adriano” din Roma (1922), „Regio” din Torino, „Constanzi” din Roma, Teatrul „Colon” din Buenos Aires și la „Teatro alla Scala” din Milano. A întreprins turnee artistice în Danemarca, Norvegia, Spania, Chile, Argentina, Brazilia.

 

Co-organizatori: Centrul Cultural “Florica Cristoforeanu”, Asociația “Pro Valores”, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul “Oportunități la ține acasă”, Orchestrele și Corurile Radio.

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, AgențiadecArte.ro, România Pozitivă.ro, Bucureșteni.ro, Roportal.

 

 

Număr de vizualizări :587


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro