În premieră națională, la Timișoara este ”construită” o Pădure Urbană

dec. 16th, 2019 | By | Category: Postcard

Miercuri, 18 decembrie 2019, de la ora 17,00, în curtea Bastionului Maria Theresia din Timișoara, sunteți invitați la o plimbare prin unica Pădurea Urbană din România și la un spectacol extraordinar pentru copii, oferit de organizatori. Pădurea Urbană are câteva sute de ”brazi” și o suprafață de peste 2.500 mp. Pădurea a fost realizată exclusiv de copii și tineri, în urma unui demers creativ și, deopotrivă, ecologic.

Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teologic ”Sfântul Antim Ivireanul”, Liceul Tehnologic ”Azur”, Colegiul Tehnic ”Emanuil Ungureanu”, Liceul Teoretic ”Socrates”), alături cei de la cercurile Palatului Copiilor și de studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au ”construit” Pădurea. Rezultatul este fabulos: sute de ”brazi”, unul mai interesant ca altul, împodobiți cu materiale reciclabile pe care tinerii le-au găsit acasă și la școală.

 

Un număr de 250 de ”brazi” au fost realizați de elevii și studenții din Timișoara, în ultimele săptămâni. Demersul, inițat de ȘTIRI PENTRU COPII (singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor) împreună cu Muzeul Național al Banatului și Fundația 360° , cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, și-a propus crearea unei Păduri Urbane, pentru a stimula creativitatea tinerilor și pentru a-i face pe aceștia atenți la una din marile teme ale momentului – ecologia.

 

”Scopul acestei Păduri Urbane de ”brazi” a fost să le atragem tinerilor atenția asupra importanței pe care trebuie să o acorde protejării mediului, context în care reciclarea este ceva la îndemâna oricui. Pe de altă parte, i-am provocat pe tineri și pe copii să fie cât mai creativi cu putință”,  arată organizatorii evenimentului.

 

În deschiderea Pădurii Urbane, care va putea fi vizitată până în prima săptămână a anului viitor, miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, organizatorii oferă un spectacol cu Gașca Zurli, la care participarea publicului este liberă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :562


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro