spot_img

Șase ansambluri pianistice au fost premiate la Concursul Internațional de DUO Suzana Szorenyi, ediția a III-a

În perioada 27 septembrie 2019 – 6 octombrie 2019 a avut loc, la București, cea de-a III-a ediție a Concursului Internațional de DUO Suzana Szörenyi, un eveniment artistic dedicat duo-ului pianistic. Ediția de anul acesta s-a bucurat de participarea a 27 de ansambluri de duo pianistic selectate de juriu dintr-un total de 108 muzicieni înscriși, proveniți din 15 țări. Șase dintre aceste duo-uri au fost premiate cu una sau mai multe distincții în cadrul Galei Laureaților, care a avut loc la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, duminică, 6 octombrie. 

Ediția din acest an a comemorat 90 de ani de la nașterea reputatului artist şi pedagog român Suzana Szörenyi, juriul fiind integral format din discipoli ai acesteia. Cele șase duo-uri pianistice desemnate câștigătoare în cadrul Galei Laureaților sunt:

  • Premiul I la secțiunea duo pianistic (două piane) – în valoare de 4.200 de euro a fost câștigat  de Tereza Kalabova (Cehia) și Johannes Gugg (Austria)
  • Premiul al III-lea a fost oferit duo-urile Ihor Sediuk și Oleh Kopeliuk (Ucraina) și Charissa Vandikas (Canada) și Linda Ruan (Japonia). Ambele ansambluri de duo au fost premiate cu suma de 1.700 de euro.
  • La secțiunea Duo pianistic la 4 mâini s-a oferit un singur Premiu II, în valoare de 2.700 de euro, câștigat de același duo format din Charissa Vandikas și Linda Ruan.
  • ,,Premiul Juriului Consultativ al studenților din Universitatea Națională de Muzică din București” a fost oferit ansamblurilor formate din Agnieszka Zahaczewska-Ksiazek și Krzystof Ksiazek (Polonia) și Tereza Kalabova (Cehia) și Johannes Gugg (Austria).
  • ,,Premiul publicului”, acordat în urma sondajelor realizate prin chestionarele de vot, a revenit muzicienilor Ihor Sediuk și Oleh Kopeliuk (Ucraina).
  • ,,Premiul Special acordat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, în valoare de 2.000 de lei, a fost câștigat de Monica Traicu-Perianu (România) și Ian Roy (Marea Britanie).
  • ,,Premiul Special acordat de Asociația Majura Christ”, în valoare de 300 de lei, le-a revenit celor mai tineri participanți ai concursului: Marina și Victor Iancu, în vârstă de 8, respectiv 6 ani, participanți la categoria Duo Hobby.

 

,,Suntem extrem de fericiți că am participat la această competiție și, mai ales, că am câștigat premiul I la categoria Duo pianistic la două piane. Pentru noi, este primul concurs de Duo de o mare dificultate la care participăm. A fost o adevărată provocare, mai ales pentru că s-a desfășurat în trei etape într-un timp relativ scurt. Ne bucurăm că am reușit să pregătim un program complex potrivit pentru această competiție și, mai ales, că am avut ocazia să studiem și să interpretăm o piesă de George Enescu. Dintre toate, aceasta a fost cel mai dificil de pregătit. Un concurs foarte bine organizat, unde trebuie să vii foarte bine pregătit”, au declarat câștigătorii Premiului I al secțiunii de Duo pianistic la două piane, Tereza Kalabova (Cehia) și Johannes Gugg (Austria). Premiul câștigat de aceștia le asigură și participarea la Majura Duo Festival în anul 2020, în calitate de invitați speciali ai ediției.

 

Concursul Internațional de DUO Suzana Szörenyi – ediţia a III-a 2019 este un proiect dezvoltat de Asociația Majura Christ sub titulatura MAJURA MUSIC PROJECTS, alături de MAJURA DUO FESTIVAL, Concursul Național de Compoziție MAJURA și MAJURA MASTERCLASS. Mai multe detalii despre activitățile asociației pe www.majura.ro.

 

Organizator: Asociația Majura Christ

 

Parteneri: 

 

Muzeul Național de Artă al României, Universitatea Națională de Muzică București,Radio România Muzical, Radio România Cultural, UCIMR, Senia Music, Florăria Altfel

 

Sponsor:  GarantiBank

 

Parteneri media: CARIERE, Agerpres, Observatorul cultural, Bookhub, Business24, Ziare.com, Ceașca de cultură, Agenția de Carte, Societatea muzicală, 4 arte, Online Gallery.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508