Joi, Halloween

oct. 25th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 31 octombrie 2019, ora 19:00, la Tramvaiul 26 (Str. Cercului nr. 6, București), va avea loc o lectură-surogat din poetul preferat al scriitorilor: Cătălina Bălan, Mina Decu, Dmitri Miticov și Radu Nițescu. Evenimentul va fi urmat de lansarea volumului Confiscarea instrumentelor, de Jerzy Jarniewicz, Editura Tracus Arte, traducere din limba polonă de Constantin Geambașu. Moderator: Sorin Despot. Dress code: poetic.

Cătălina Bălan (n. 1995, Chișinău) este absolventă a secției franceze a Facultății de Științe Politice, Universitatea București (2017) și a unui Master de Dimplomație în Economia Internațională, Academia de Studii Economice, București (2019). Între 2011 și 2014, PR junior al editurii Casa de Pariuri Literare. Debutează cu poezie la 13 ani, în Stare de Urgență, proiect publicistic nonconformist al unor oameni de artă de pe ambele maluri ale Prutului. Publică poezie, proză, critică și analiză politică în mai multe reviste (Observator Cultural, Contrafort, Revista la Plic etc.). Prezentă în antologii de poezie și proză din România, Republica Moldova, Franța, Belgia, Elveția. A participat la diverse festivaluri literare și tabere de creație, a citit la cele mai importante cenacluri din țară și a luat câteva premii pentru poezie.

Mina Decu a debutat cu volumul de poezie Desprindere, apărut la Editura Charmides (2018). Volumul a obținut Premiul Naţional pentru Poezie „Mihai Eminescu“ Opus Primum; Premiul „Tânărul poet al anului 2018“ în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, Premiul pentru debut în cadrul Festivalului Naţional de Poezie „Colocviile George Coşbuc“, Premiul APLER pentru debut editorial în anul 2018.

Dmitri Miticov (n. 1 septembrie 1980 , Târgoviște) este absolvent al Universității Transilvania din Brașov, Facultatea de Matematică. A publicat următoarele volume de poezie: Efectul de peliculă (Vinea, 2006), Numele meu e Dmitri (Paralela 45, 2010), Dmitri: uite viața (Casa de editură Max Blecher, 2012), Dmitri: genul cinic (Cartea Românească, 2015). În prezent locuiește la București și lucrează în sistemul bancar.

Radu Nițescu s-a născut în 1992, în București. Scrie, traduce și iubește poezia. A publicat două volume: gringo (Casa de pariuri literare, 2012) și Dialectica urșilor (Casa de editură Max Blecher, 2016) și lucrează la al treilea. A participat la mai multe festivaluri de poezie din România și a avut lecturi și la Berlin, Sofia și Istanbul.

 

Website Editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2019/10/25/joi-halloween/

FaceBook event: https://www.facebook.com/events/733292940506827/

 

Număr de vizualizări :683


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro