Concert din Mozart, Strauss și Brahms în interpretarea artiștilor niponi, la Castelul Peleș

oct. 25th, 2019 | By | Category: Eveniment

Stagiunea „Citadela Artelor” de la Sala de concerte a Castelului Peleș continuă sâmbătă, 26 octombrie 2019, de la ora 16:00, cu invitați de excepție din Japonia, țara care a propulsat pe marile scene ale lumii numeroși interpreți de valoare internațională. Concertul va fi susținut de laureații Concursului Romanian International Music Competition in Japan: Keisuke Morita – violoncel, Tomoaki Ito – marimbă, Kanako Kojima – clarinet, Rio Satoh – pian și soprana Kozue Kanamaru. Programul ales va urmări o paralelă între muzica clasicilor Mozart, Strauss sau Brahms și cea modernă, prin lucrări semnate de Nebojsa Jovan Zivkovic sau Shisido Mutsuo. Vizitatorii vor putea descoperi, cu acest prilej, un nou obiect de colecție din patrimoniul Muzeului Național Peleș a cărui istorie va fi expusă în deschiderea concertului. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Romanian Music Society in Japan și va fi prezentat de jurnalistul Sebastian Crăciun. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Intrarea va fi liberă prin rezervare solicitată la adresa rezervari.ucimr@gmail.com

Stagiunea „Citadela Artelor” este organizată de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Muzeul Național Peleș.

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

 

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

 

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

 

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

Număr de vizualizări :529


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro