Atelierele ”Franklin și prietenii săi” în Județul Ilfov

oct. 15th, 2019 | By | Category: Postcard

Editura Katartis prezintă rezultatul intermediar al atelierelor interactive „Franklin și prietenii săi”, derulate în perioada 30 septembrie-8 octombrie 2019, în Școlile Gimnaziale nr. 1 și nr 2. Voluntari și Școala Gimnazială nr. 1 Tunari.

Să citești e mai tare decât să stai pe telefon”,  „O sa păstrez cartea asta toată viața”, „Când mai venim la biblioteca?”: sunt doar câteva dintre reacțiile celor mai mult de 300 de copii din clasele 0 și 1 care au participat la atelierele interactive ”Franklin și prietenii săi”, într-un județ care înregistrează cel mai mic număr de biblioteci publice din țară.

 

Atelierele au fost construite din dorința de a deschide apetitul tinerei generații către vizitarea bibliotecile și lumile infinite pe care cititul le poate deschide.

 

Atelierele ”Franklin și prietenii săi”

 

Plasate în bibliotecile școlare, atelierele au fost desfășurate într-un decor care stimulează imaginația și au fost create în totalitate de o echipă interdisciplinară de arhitecți, designeri, educatori și actori.

 

Timp de o oră, copiii și formatorii citesc împreună două dintre cărțile Colecției Franklin, tradusă și disponibilă în premieră pentru România de Editura Katartis. Pornind de la Franklin cel dezordonat și Franklin și furtuna, fiecare atelier conține o serie de exerciții de imaginație și întrebări care construiesc analogii între firul narativ și viața reală.

 

La sfârșitul atelierelor, copiii primesc cadou un exemplar din ”Franklin și furtuna”, precum și dotarea bibliotecilor școlare cu cărți din Colecția Franklin.

 

În noiembrie este rândul copiilor din Școala Gimnazială nr. 1 din 1 Decembrie să se bucure de noi interacțiuni cu Franklin.

 

Despre Editura Katartis

 

Katartis este o editură independentă, ambițioasă și în continuă dezvoltare. Alegem cu grijă titlurile care te apropie de copilul tău și te ajutăm să îl sprijini în timp ce descoperă lumea.

 

Katartis este unica editură care a tradus, în premieră pentru România, Colecția Franklin.

Scrisă de Paulette Bourgeois și ilustrată de Brenda Clark, în traducerea Biankăi Diana Galeș, seria a fost vândută în 65 de milioane de exemplare în peste 30 de limbi și urmărește aventurile Broscuței Franklin, un personaj care a devenit prieten pentru multe generații.

 

Mai multe detalii veți regăsi pe site-ul www.katartis.ro și pagina de Facebook https://www.facebook.com/EdituraKatartis/

 

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

Parteneri: Direcția de Asistență Educațională Voluntari, Primăria Voluntari, Școala Gimnazială nr. 1 Voluntari, Școala Gimnazială nr. 2 Voluntari, Școala Gimnazială nr. 1 Tunari, Școala Gimnazială nr.1 din 1 Decembrie, Ce le Citim copiilor, Asociația Punctart.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Foto:: Daniel Mihutescu

 

 

 

Număr de vizualizări :644


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro