Stagiunea Fundației Culturale Artmedia va fi inaugurată de spectacolul “Totul e relativ”

sept. 4th, 2019 | By | Category: Eveniment

Luni, 30 septembrie 2019, de la ora 19.30, la Opera Timișoara, regizorul Felix Alexa revine cu spectacolul teatrului Nottara, “Totul e relativ”, a cunoscutului dramaturg britanic Alan Ayckbourn, în traducerea Irinei Velcescu.

Cea mai savuroasă comedie a momentului este una complexă atât din punct de vedere vizual și auditiv, cât și datorită replicilor pline de umor. Scenografia este semnată de Andrada Chiriac, iar muzica, de Alexei Țurcan. Pe durata celor două ore, patru personaje ne vorbesc despre (in)existența dragostei sincere, despre minciună și adevăr în iubire. Din distribuție fac parte Catrinel Dumitrescu (Sheila), Constantin Cotimanis (Philip), Gabriel Răuță (Greg) și Raluca Gheorghiu (Ginny).

 

“Am ales să montez textul lui Alan Ayckbourn cu senzația că nevoia acută de comedie a publicului, nevoie ce vine din dorința de a evada din realitatea înconjurătoare, va fi satisfăcută, dar într-un mod mai straniu. Și asta pentru că ceea ce m-a atras cu adevărat în Totul e relativ nu e numai scriitura dramatică, ce îmbină armonios replicile cu haz și situațiile magistral construite, ci un cinism profund, un umor negru ce ține de relativitatea și fragilitatea sentimentelor, o ambiguitate a relațiilor degradate, ce produce un comic exploziv, dar care are la bază, paradoxal, o tristețe profundă. Tristețe ce vine tocmai din faptul că iubirea, certitudinile, totul în viață… e relativ.”

—  Felix Alexa

 

Achiziționarea biletelor se poate face atât online, cât și offline, de la casieria Operei și librăria Esotera.

 

Număr de vizualizări :478


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro