Stagiune cu surprize la Teatrul de Comedie

sept. 6th, 2019 | By | Category: Postcard

Vineri, 20 septembrie 2019, ora 19.00, Teatrul de Comedie deschide stagiunea 2019/2020 cu spectacolul ”FIERARII” după Miloš Nikolić, regia Horațiu Mălăele, scenografia Maria Miu, dar și cu multe proiecte noi. Relansare este cuvântul cheie al stagiunii cu numărul 58, iar obiectivul principal constă în valorificarea generației tinere de actori ai Teatrului de Comedie, cât și în sprijinirea tinerilor creatori de teatru. Astfel, vor fi readuse în fața publicului spectacole din stagiunile trecute, cu noi distribuții. Spectacolul ”REVIZORUL” de N.V. Gogol, regia Horațiu Mălăele, va fi prezentat într-un format nou, care îi va include pe actorii Mihai Bendeac, George Ivașcu, Sandu Pop, Liviu Pintileasa, Silviu Debu.

De asemenea, spectacolele BANI DIN CER de Ray Cooney, regia Horațiu Mălăele, BREAKING NEWS adaptare de Mircea Cornișteanu după „Ultima oră” de Mihail Sebastian, regia Mircea Cornișteanu și MICUL PRINȚ de Antoine de Saint-Exupéry, regia Alexandru Dabija, vor îmbrăca o formă nouă, prin înlocuiri în distribuție.

Sprijinirea și promovarea tinerei generații de artiști continuă și prin reluarea proiectului COMEDIA ȚINE LA TINEri, care își propune să promoveze şi să susţină tinerii regizori de teatru, oferindu-le ocazia de a monta spectacole pe scena unui teatru profesionist. În cadrul stagiunii, va fi montat proiectul câștigător al ediției precedente, PLĂCERILE ȘI CHINURILE DRAGOSTEI de Valentin Krasnogorov, regia Lorena Zăbrăuțanu și se va lansa call-ul de proiecte pentru ediția a XI-a.

Alte două evenimente importante se vor desfășura în prima parte a stagiunii: la Sala Studio va avea loc premiera spectacolului VIZIuni-oameni show de Marius Florea Vizante și lansarea proiectului LIBER LA COMEDIE, prin care vom oferi accesul gratuit în sala de spectacole pentru anumite reprezentații.

În foaierul sălii Radu Beligan, va putea fi vizitată în continuare expoziția de fotografie „ACTOR. ACTORI”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu și care cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie. De asemenea, în sprijinul noii generații de dramaturgi va continua și Concursul de Comedie Românească, prin lansarea celei de-a XV-a ediții.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul de Comedie. 

 

Număr de vizualizări :695


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro