Editura Tracus Arte în Tramvaiul Poeziei

sept. 2nd, 2019 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 10 septembrie – 1 octombrie 2019, Tramvaiul Poeziei va aduce mai aproape de călători volume de poezie, prin multiple evenimente care se vor desfășura pe traseul liniei 1 din București. Contextul în care trăim are statistici alarmante: 69% dintre români nu au citit nici o carte, iar 9%dintre ei citesc aproape zilnicProiectul implementat de ONG-ul Arta nu mușcă va ajunge la public prin intermediul unei mini biblioteci interactive, amplasate în tramvai; prin colantatarea exterioară cu versuri, vizibilă pentru cei aflați în trafic; prin 4 intervenții de tip spectacol stand-up poetry cu actori; printr-o instalație florală; prin poeme și mesaje de încurajare a cititului în tramvai; printr-un concurs de poezie destinat tinerilor cu vârste între 18-25 de ani; printr-un workshop de scriere creativă cu Iulian Tănase.

„Un tramvai personalizat, pe linia 1, va fi gazda poeziei, cu o serie de activități interactive, cu scopul de a aduce poezia mai aproape de publicul larg, de a facilita călătorilor accesul la lectură și de a contribui pozitiv la imaginea orașului.”, au scris organizatorii.

Editura Tracus Arte va fi prezentă în Tramvaiul Poeziei cu peste 50 de titluri de poezie, dintre acestea: O precizie cu adevărat înspăimântătoare, de Virgil Mazilescu, Cântecul omului de vânzare, de Geo Bogza, 11 elegii, de Nichita Stănescu, Indigo, de Alina Purcaru, teritorii, de Cristina Stancu,Când va veni ceea ce este desăvârșit, de Andrei Dósa, Culoarea deprimantă a mierii, de Simona Nastac, fortral, de Emilian Pal, aici îmi iau dinții-n spainare și adio, de Robert G. Elekes, odeletă societății de consum, de Romulus Bucur, toți sunt îngrijorați, de V. Leac, Ecograffiti, de Ruxandra Novac, Tehnici de camuflaj, de Robert Șerban, Vino cu mine știu exact unde mergem, de Dan Sociu, Scrisori din arcadia, de Octavian Soviany,Pooooooooote, de Dumitru Crudu, Vi se pare cumva nedreaptă dispariția dumneavoastră?, de Matei Vișniec.

 https://edituratracusarte.ro/2019/08/29/editura-tracus-arte-in-tramvaiul-poeziei/

 

Număr de vizualizări :616


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro