Conferință I: ”Parcelări publice și private”

sept. 11th, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 17 septembrie 2019, ora 18:30, la Casa de cultură „Friedrich Schiller”, str. Batiștei nr. 15, va avea loc conferința ”Parcelări publice și private”. Prezintă: Oana Marinache: ”Franz Boehacker și Leopold Schindl, parcelatori în anii 1890”; Andrei Răzvan Voinea: ”Parcelarea Clucerului – începuturile reformei locuirii în București (1911)”; Raluca Zaharia: ”Parcelarea Hermann Moser din Intrarea Nopții”.

Conferința face parte din proiectul cultural „Parcelări publice și private 1890-1940”, beneficiind de finanțare din Taxa Timbrul Arhitecturii 2019 al Ordinului Arhitecților din România și deschide cea de-a doua etapă de valorificare a unor informații inedite.

Inițiată de Asociația Istoria Artei în primăvara acestui an, cercetarea de arhivă și de teren și-a propus să ne ofere o imagine mai detaliată asupra modului în care se dezvoltă nordul orașului, prin intermediul unor parcelatori privați (boieri, bancheri, industriași, arhitecți și antreprenori), al unor societăți de asigurare, de construcții, bănci și al autorităților comunale.

În lunile mai-august am organizat o serie de ateliere de istorie urbană, tururi ghidate, prezentări și excursii în București, Sinaia, Constanța, Mamaia și Eforie Nord și am realizat materialele informative tipărite. Vom continua prezentările generale dar și exemplificările prin unele studii de caz în zona Kiseleff-Delavrancea-Aviatorilor.

 

Participarea este gratuită și prezentările vor fi susținute în limba română.

 

Parteneri: Arhivele Naționale ale României, Uniunea Arhitecților din România, Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Seneca AntiCafe, Elite Art Gallery, școli și licee bucureștene

 

Număr de vizualizări :566


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro