Tabăra de voluntariat „Centrul de resurse pentru patrimoniul imaterial – Alexandra Enescu”

aug. 24th, 2019 | By | Category: Postcard

Asociația SINAPTICA anunță tabăra de voluntariat „Centrul de resurse pentru patrimoniul imaterial – Alexandra Enescu”, care se derulează între 25 și 31 august 2019. Activitățile din timpul taberei sunt sprijinite financiar de sponsorul Athenaeum Construct SA și se desfășoară cu implicarea Comunei Isverna. 

Centrul de resurse pentru patrimoniul imaterial va purta numele „Alexandra Enescu” în memoria unei foste voluntare plecată prea devreme dintre noi.

Tabăra continuă activitățile începute în 2018 și intenționează modernizarea unei părți a vechii școli din satul Turtaba. Lucrările efectuate de voluntari vizează amenajarea de băi și spații sanitare, care să faciliteze primirea de cursanți și alți participanți la acțiuni viitoare găzduite de centrul de resurse.

Pe durata taberei, voluntarii vor putea învăța cum se efectuează lucrări de modernizare ale unei construcții vechi, cu protejarea construcției împotriva deteriorărilor produse de acțiunea apei și contactul cu cimentul: realizarea de canalizări interioare, placări cu faianță și gresie.

După ce întreaga construcție va fi conformă cu cerințele contemporane ale unui spațiu dedicat educației non-formale și informale, aici vor fi organizate cursuri și activități în beneficiul personalului din autoritățile publice locale, păstrătorilor de valori ale culturii tradiționale și al altor persoane interesate de valorificarea economică a resurselor naturale și materiale ale mediului rural tradițional.

Mai multe despre inițiativa „Centrul de resurse pentru patrimoniul imaterial – Alexandra Enescu” puteţi afla de pagina web a Asociaţiei Sinaptica http://www.sinaptica.ro/patrimoniu- imaterial şi de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/crpimh/ .

 

Număr de vizualizări :748


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro