Concert Maria Gheorghiu, în Grădina MNLR

aug. 1st, 2019 | By | Category: Eveniment

Vineri, 2 august 2019, de la ora 19.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8,  Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la concertul susținut de cantautoarea Maria Gheorghiu. Invitată specială: Luiza Cala.

Maria Gheorghiu s-a născut la Reșița, la 28 august 1963. La vârsta de 3 ani a început să studieze baletul. A moștenit talentul artistic de la părinții și bunicii săi. A studiat oboiul, pianul și vioara la Școala de Muzică din orașul natal, pe care a absolvit-o în anul 1977. A scos până acum zece albume, 1995 – „Lacrimi în flăcări”,  1996 – „Pe la case luminate” (album de colinde), 1997 – „Canon și Maria Gheorghiu”, 1999 – „Floare de vârtej”, 2002 – „Pe la case luminate”, reeditat, 2004 – „Timp netrăit”, 2007 – „Floare de vârtej”, reeditat, 2010 – „Curcubeu”, 2013 – De 20 de ani „Om bun” și 2017 – „Câmp de lavandă”.

Un concert oferă şansa unei dedicări totale şi a unei comuniuni intime între artist şi publicul său. Muzica este raţiunea de a fi a artistei Maria Gheorghiu și o trăieşte cu toată fiinţa ei. La fel de tare își iubește și țara, pământul din care s-a născut. „România e lacrima mea. Este în fiinţa mea profundă şi tot ceea ce fac, fac în numele ei. Cel care ia în derâdere dragostea de ţară, nu o merită”, mărturisea artista într-un interviu.

Maria Gheorghiu are o relație de iubire cu poezia și pentru ea poeții sunt ÎMPĂRȚITORI DE LUMINĂ. „Din momentul în care am conștientizat că sunt, că scena și publicul m-au acceptat, nu mi-am mai permis să mă pierd în banal. Sunt atât de multe temele care se cer cântate. Dincolo de trăirile personale transformate în cântec, în care se regăsesc atâția, sunt trăirile venite din istoria neamului românesc atât de încercat. E atâta ingratitudine la nivel de memorie și respect fața de cei care au încercat să păstreze intactă ființa neamului încât am considerat că trebuie redeschise unele pagini de istorie și reașezate în conștiința colectivă. Publicul meu simte și vibrează cu mine și asta e extraordinar. Totul ține de capacitatea ta de a te dărui. Publicul se încarcă din cantitatea de energie care rezultă din arderea ta de pe scenă, emoția plutește în aer precum fumul. Nu iese fum dacă nu e foc”, spunea Maria Gheorghiu la concertul de anul trecut din Grădina MNLR.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :627


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro