spot_img

Caravana filmului românesc, la Tulcea

În al şaptelea an de când aduce bucuria filmului românesc în oraşe din întreaga ţară, Caravana filmului românescCapodopere ale cinematografiei naţionale nu putea să nu revină la Tulcea.  Între 29 iulie şi 4 august 2019, copiii mici şi mari sunt întâmpinaţi la Scena din Centrul Civic, cu un buchet de filme care au adus, de-a lungul anilor, zâmbetul pe feţele a milioane de tineri…şi nu doar atât! AgențiadeCarte.ro este partener media și vă prezintă programul proiecțiilor.

Luni, 29 iulie, la ora 20:30, deschidem această adevărată săptămână de cultură românească, în atmosfera de poezie sonoră, pe care o aduce Walter Ghicolescu, într-un concert folk dedicat întregii familii. Continuăm, la ora 21:15, tot cu muzică, dar cea a adolescenţilor îndrăgostiţi din „Zâmbet de soare”, comedia muzicală a maestrei Elisabeta Bostan. Ca să descurce iţele călătoriei între real şi fantezie, a adolescenţilor, va fi prezent, în fața spectatorilor, maestrul Mircea Diaconu.

 

Pe 30 iulie, marţi, dar la ora 21.00, vă invităm să aflaţi „Secretul armei secrete” cu care diverşi pretendenţi vor să o cucerească pe fiica împăratului şi, odată cu ea, întreaga lume. Iar ca să vă ajute să descoperiţi secretul, avem un invitat special (care coboară de pe ecran!): Mircea Diaconu.

 

Tot o comedie, dar despre adolescenţii anilor ’90, vă aşteaptă miercuri, 31 iulie, tot la ora 21.00: muzică, fluturi în stomac şi multe situaţii comice în filmul „Liceenii rock’n roll” (când Tamara Buciuceanu-Botez e profesoară, cum poate fi altfel?).

 

Ce se întâmplă când muzica se opreşte? Aflaţi din primul film de animaţie 3D produs în România: „Strada Speranţei / Mercy Street” poate fi văzut joi, 1 august, tot la ora 21.00. Iar după proiecţie, regizorul Radu Nicolae vă răspunde la toate întrebările despre provocările muncii la acest film.

 

Weekendul „Caravanei filmului românesc” la Tulcea începe cu Lizuca, fetiţa deşteaptă şi căţelul ei jucăuş, din supersuccesul muzical pentru copii cuminţi: „Dumbrava minunată”. Aflaţi cum reuşeşte să scape fetiţa de şase ani, de răutăţile mamei sale vitrege, care vrea să pună mâna pe pădurea ei (fermecată), venind la proiecţia de vineri, 2 august, ora 21.00.

 

Sâmbătă, 3 august, la ora 20:30, mai ales părinţii se vor bucura, participând la concertul folk al lui  Ducu Bertzi  şi fredonând alături de îndrăgitul interpret, binecunoscutele sale şlagăre. Apoi, la ora 21:15, toată familia poate ţine pumnii iezilor năzdravani, care reuşesc să scape de lupul cel rău, în fantezia muzicală „Mama”, marele succes semnat de regizoarea Elisabeta Bostan.

 

Duminică, 4 august, la ora 21.00 puteţi afla cine reuşeşte să pună mâna pe punguţa cu doi bani, Bătrânul sau  Zâna, în fantezia muzicală semnată de Ion Popescu-Gopo – „Rămășagul”.

 

”Ştim că cele şapte seri vor trece ca fulgerul, dar nu le rataţi, fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi!

Sărbătorim şapte ani de existenţă a proiectului nostru, cu şapte filme minunate, alături de Dumneavoastră!

 

Aşa cum v-am obişnuit, vă asteptăm cu inima deschisă şi cu intrarea liberă!” – Caravana filmului românesc

 

***

Programul complet al Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale  la Tulcea este următorul:

 

Scena din PIAȚA CIVICĂ 

 

Luni, 29 iulie, ora 20.30: Concert folk WALTER GHICOLESCU

 

Luni, 29 iulie, ora 21.15: ZÂMBET DE SOARE 

(comedie, muzical / 1988 / 93 min.)

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate;

Invitat special: MIRCEA DIACONU

 

Marți, 30 iulie, ora 21.00: SECRETUL ARMEI SECRETE 

(comedie, muzical / 1988 / 88 min.)

Scenariul și regia: Alexandru Tatos;

Cu: Victor Rebengiuc, Mircea Diaconu, Horaţiu Mălăele, Dem Rădulescu

Invitat special: MIRCEA DIACONU

 

Miercuri, 31 iulie, ora 21.00: LICEENII ROCK’N’ROLL

(comedie / 1992 / 98 min)

Regia: Nicolae Corjos; Scenariul: George Șovu;

Cu: Tamara Buciuceanu-Botez, Ştefan Bănică jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Adrian Vâlcu, Cătălin Păduraru

 

Joi, 1 august, ora 21.00: STRADA SPERANȚEI (MERCY STREET)

(desene animate / 2016 / 74 de min. )

Regia: Stefan Buzea, Alexandru Buzea, Radu Nicolae; Scenariul: Alexandru Bordeanu;

Cu (voci): Alex Bordeanu, Ionuţ Grama, Cristian Iacob, Vlad Rădescu, Marius Stănescu

Invitat special: RADU NICOLAE

 

Vineri, 2 august, ora 21.00: DUMBRAVA MINUNATĂ 

(muzical, fantastic / 1980 / 95 min.)

Regia: Gheorghe Naghi; Scenariul: Draga Olteanu – Matei;

  1. Cu: Draga Olteanu Matei, Maria Ploae, Florina Cercel, Olga Delia Mateescu, Ernest Maftei,
  2. Diana Muscă, Elena Drăgoi

 

Sâmbătă, 3 august, ora 20.30: Concert folk DUCU BERTZI

 

Sâmbătă, 3 august, ora 21.15: MAMA 

(muzical, fantastic / 1976 / 95 min.)

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate;

Cu: Liudmila Gurchenko, Florian Pitiş,  Mihail Boiarsky, George Mihăiţă

 

Duminică, 4 august, ora 21.00: RĂMĂȘAGUL 

(muzical, fantastic / 1985 / 80 min.)

Scenariul și regia: Ion Popescu – Gopo;

Cu: Draga Olteanu-Matei, Angela Similea, Florin Piersic, Ion Lucian

 

***

Scopul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat în al şaptelea an de existenţă, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile.

Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc acasă la oameni, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse, de la pieţe centrale, la biblioteci, muzee, sau spaţii neconvenţionale. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului şi stimulează sentimentul de mândrie locală, prin punerea în valoare a geografiei culturale a oraşelor.

 

***

Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei șapte ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns peste 40 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând 3.050 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.

*

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, ANF – Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual.

 

Parteneri media: All About Romanian Cinema  – AaRC, Cinefan, RoEvents, iFestival.ro, Amos News, Prompt Media, Ultima oră, Timp românesc, Comunicate de afaceri, Urban Things, România pozitivă, Agenţia de Carte, Roportal, GoNext.

 

Parteneri media la Tulcea:  Tulcea Noastră, Tulcea News, Dobrogea News, Ziarul Zig Zag, Ziarul Delta

 

 

La Tulcea, proiectul este cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea.

 

Website: www.caravanafilm.ro

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508