Lansarea antologiei „Despre copilărie”

iun. 11th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 14 iunie 2019, de la ora 17.00, Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Biblioteca Metropolitană București vă invită la o Gală a Copilăriei în cadrul căreia va fi lansată antologia „Despre copilărie”, în care apar texte ale elevilor bucureșteni. Evenimentul va avea loc în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). AgențiadeCarte.ro este partener media.

La începutul antologiei, Gabriela Firea, Primar General al Municipiului Bucureşti și-a manifestat bucuria de a descoperi în textele copiilor „ grija pentru cei dragi, preocuparea pentru natură şi mediul înconjurător, dar mai ales dezinvoltura de a comunica deschis despre visele, speranţele şi aspiraţiile” elevilor bucureșteni.

„Aveţi sub ochi o antologie de texte ale copiilor din ciclul gimnazial. Sunt peste o sută de povestiri şi poezii, având ca tematică generală şi comună copilăria, basmul şi figurile părinţilor. Orice judecată de valoare, după părerea mea, e inutilă şi prematură. Talentul copiilor e ca puful păpădiilor. Zboară în toate direcţiile, dar nu poţi spune precis unde se va aşeza temeinic. Prima e bucuria cititorului, apoi vine la rând speranţa profesionistului. Copiii aceştia scriu cu plăcere, cu speranţă şi, mai mult ca sigur, citesc. Poate că nu vor ajunge în primele rânduri ale scriitorimii. Dar sigur vor rămâne, la maturitate, cu acest obicei straniu, melancolic, excentric, de a citi. Deocamdată, ei vor fi văzuţi de tine, cititorule. Salută-i!”, notează în prefața sa, scriitorul Florin Iaru.

Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :786


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro