Dublă lansare de carte, la Iaşi şi Piatra Neamţ

iun. 3rd, 2019 | By | Category: Eveniment

Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi, vă invită la o dublă lansare de carte la Iaşi şi la Piatra Neamţ, a două volume de debut, „Contraste între două lumi” şi „Un amin îngenuncheat”, semnate de Elena Agapi. Evenimentul cultural de la Iaşi va avea loc marţi, 4 iunie 2019, ora 16,  la Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”, iar cel de la Piatra Neamţ, joi 6 iunie 2019, ora 17, la Biblioteca Judeţeană „G.T.Kirileanu” Neamţ.Volumele vor fi prezentate de scriitorul Emilian Marcu, care a făcut şi prefaţa lor,  şi de scriitorul Dan Iacob. Actriţa Ina Paladi  va recita versuri din volumele lansate.

Elena Agapi, supranumită şi „Chiriţa din diasporă”, datorită monologurilor pe care le interpretează, cu mare har, la diverse evenimente, concetăţenilor stabiliţi în Italia, va prezenta la Iaşi şi la Piatra Neamţ un mic program artistic.

Evenimentele vor fi moderate de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

Organizatori: Asociaţia  „Universul Prieteniei” Iaşi în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi- Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu” şi Biblioteca Judeţeană „G.T.Kirileanu” Neamţ.

 

„O adevărată luptă cu contrastele, cu împlinirile și, mai ales, cu neîmplinirile duce Elena Agapi în acest contrast între două lumi, care nu sunt lumile binelui și răului, ci mai degrabă cele ale încrederii și neîncrederii,  lumea reală și cea ireală, lumea concretă și cea imaginară, de fapt, lumea de aici și lumea de dincolo, din oglindă, unde ea se întâlnește doar cu umbra… „ (Emilian Marcu-Contraste între două lumi)

 

„Venind dintr-o lume a speranței, a încrederii, dar și, uneori, a neîncrederii, Elena Agapi își scrie poezia cu un sentiment al ceremonialului, al jertfei de sine și al împlinirii, plecând de la unele precepte pe care încearcă să le decodifice, să le explice cititorului.„ (Emilian Marcu – Un Amin îngenuncheat)

 

Număr de vizualizări :912


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro