Volumul „Cerul, în direct”, de Adam Puslojić, lansat în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București (FIPB)

mai 10th, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 17 mai 2019, ora 15:00, la Muzeul Național al Literaturii Române (Strada Nicolae Crețulescu 8, București), va avea loc lansarea volumului ”Cerul, în direct”, de Adam Puslojić, Editura Tracus Arte, 2019. Prezintă: Dan Mircea Cipariu. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional de Poezie București, ediția a X-a.

Auzit va fi

Cinci vocale sonore
aveam în traistă.
Am
dat, am luat.
Cu ce mai cântăm?

La tobă. Pe piele.
Un cântec străvechi
cu praf
de aur: Belgradul
în cinci prieteni…

 

Adam Puslojić(n. 1943) este poet şi traducător sârb, născut în satul Cobişniţa, din apropierea graniţei cu România. După absolvirea studiilor de filologie ale Universităţii din Belgrad, Puslojić debutează în 1967, cu volumul de poezii Postoji Zemlja (Există pământul). Se face remarcat ca un foarte bun traducător de literatură română contemporană, lista autorilor traduşi fiind impresionantă: Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Petre Stoica, Geo Bogza, Adrian Păunescu, Mircea Dinescu şi mulţi alţii. Poeziile lui Adam Puslojić au fost traduse în peste 20 de limbi, tălmăcirea poemelor sale în limba română fiind semnată de Nichita Stănescu şi Ioan Flora. În 1995 devine membru de onoare al Academiei Române şi al Academiei de ştiinţă, literatură şi arte din Oradea. În Serbia, Adam Puslojić este laureat al Premiului pentru contribuţia la cultura naţională şi al Premiului Ivo Andrić pentru Opera omnia (2014). În prezent trăieşte şi lucrează la Belgrad şi pe Valea Timocului, la ţară. Cărţi publicate în limba română: Plâng, nu plâng(1991), Adaos(1999), Versuri din mers(2003), Trimitor la vise, (2005), Tăcere lustruită(2006), Asimetria durerii(2009), Exaltare din abis, Inscripţii abrupte, Culmea(2016).

Mai multe informații despre FIPBhttp://fipb.ro/

Volumul Cerul, în direct de Adam Puslojić se găsește în librării și/ sau poate fi comandat de pe website-ul Editurii Tracus Arte:

 https://edituratracusarte.ro/produs/cerul-in-direct-adam-puslojic/

https://edituratracusarte.ro/2019/05/09/volumul-cerul-in-direct-de-adam-puslojic-lansat-la-fipb/

 

 

Număr de vizualizări :738


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro