„Noaptea ursului”, lungmetrajul de debut al regizorului Răzvan Macovei, prezentat la Festivalul de Film Sud-Est European de la Los Angeles

mai 2nd, 2019 | By | Category: Postcard

Cu sprijinul ICR New York, lungmetrajul de debut al tânărului regizor și producător Răzvan Macovei va rula, în premieră americană, în 3 mai 2019, la prestigioasa Laemmle Music Hall, situată în bine cunoscutul cartier Beverly Hills. Pelicula „Noaptea ursului” este prezentată în cadrul Festivalul de Film Sud-Est European de la Los Angeles (SEEfest), proiecția filmului fiind urmată de o conversație a regizorului cu Vera Mijojlić, curatorul Festivalului, și de un Q&A.  

Filmul de debut al lui Răzvan Macovei, cunoscut până acum pentru reclamele și clipurile realizate, este produs de HiFi Productions, fiind bazat pe un text teatral de Ignacio del Moral. El spune povestea a trei adolescenți rebeli, aflați în plin proces de maturizare, care se confruntă cu problemele tipice vârstei și sunt nevoiți să facă față unor serioase relevații personale și morale.

 

Desfășurată în perioada 1-8 mai, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului s-a deschis cu o altă producție românească, ultimul film al Ancăi Damian, „Moon Hotel Kabul”, iar în 2 mai a fost prezentat documentarul Monei Nicoară și al Danei Bunescu, „Distanța dintre mine și mine”. Anul acesta, Festivalul atrage atenția asupra unor regizori care abordează probleme existențiale, etice și istorice complexe, prin intermediul unor producții originale și îndrăznețe.

 

Festivalul a fost fondat în anul 2002 cu scopul de a face cunoscut, prin intermediul creațiilor cinematografice, sud-estul Europei, regiune ale cărei probleme socio-politice sunt adesea neînțelese de către publicul american. SEEfest este unul dintre cele mai importante zece festivaluri de film din Statele Unite ale Americii.

 

Mai multe informații la www.icrny.org și https://www.facebook.com/RCINY

 

Număr de vizualizări :503


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro