Editura Institutului Cultural Român la Bookfest 2019

mai 29th, 2019 | By | Category: Postcard

Cea de-a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest are loc în perioada 29 mai – 2 iunie 2019, la Complexul Expozițional Romexpo din București, în pavilionul B2, iar invitatul de onoare al acestei ediții este Marea Britanie. Și în acest an, Institutul Cultural Român, prin Centrul Cărții, invită publicul la stand (A06), pentru o serie de evenimente. Editura Institutului Cultural Român, prin Centrul Cărţii, promovează cartea românească în limbile lumii şi o prezintă la cele mai importante târguri de profil: Londra, Paris, Madrid, Torino. Anul acesta, România este ţară invitată de onoare la târgul de carte de la Beijing.

Lansat în anul 2006, programul de finanţare a editorilor străini pentru traducerea autorilor români TPS – Translation and Publication Support Programme îşi propune să faciliteze accesul publicului străin la cultura română şi să sprijine prezenţa autorilor români pe piaţa internaţională de carte, prin finanţarea costurilor de traducere (şi editare, atunci când este cazul).

Prin acest program, operele relevante de ficţiune şi non-ficţiune din domeniile literatură, artă, științe umane și sociale, aparținând autorilor români.

De asemenea, lansat în anul 2007, Publishing Romania este un program de finanţare a proiectelor editoriale destinate promovării culturii române în străinătate. Programul este structurat în două secţiuni cu obiective şi criterii specifice de selecţie a proiectelor. Secţiunea 1. Publicarea de albume şi cărţi dedicate culturii și civilizației românești, program de finanţare a editurilor străine pentru publicarea de albume şi cărţi dedicate culturii și civilizației românești menit să sporească interesul editurilor din străinătate pentru creaţiile româneşti de valoare. Secţiunea 2. Editarea de suplimente, numere tematice sau reviste de studii dedicate culturii și civilizației românești Program de finanţare pentru editarea de suplimente, numere tematice sau reviste de studii, dedicate culturii și civilizației românești, menit să sporească interesul pentru cultura română a publicaţiilor în limbi străine.

Programul lansărilor Editurii ICR la Bookfest este următorul:

Dezbaterea Respectul faţă de sine, respectul față de ceilalți, organizată pe 1 iunie, la ora 12.00, cu prilejul lansării numărului 109 al revistei Lettre Internationale (editată și tipărită de ICR). Dezbaterea va fi susținută de prof. univ. Adrian Mihalache şi prof. univ.Victor Ivanovici.

Lansarea volumului Dimitrie Cantemir – Un prince roumain à l’aube des Lumières européennes, de Ştefan Lemny (editat și tipărit de Editura ICR), organizată pe 1 iunie, la ora 13.00, la standul ICR, stand A06. Participă autorul cărții, istoricul Ştefan Lemny şi George Neagoe, cercetător în cadrul Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu“, Academia Română.

Lansarea volumului Trilogia Transilvană, de Miklos Banffy (editat și tipărit de ICR), organizată pe 1 iunie, la ora 15.00, eveniment la care participă Marta Petreu, scriitoare, Kosa Andras, director al Institutului Balassi, Marius Tabacu, producător TV. Lansarea cărții va fi moderată de Andrei Novac, scriitor, director al Centrului Cărții din cadrul ICR.

Lectură din volumul Jos realitatea (Editura Paralela 45), de Florin Iaru, organizată pe 2 iunie, la ora 14.30 la standul ICR. Prezentarea volumului va fi făcută de autor și de Cosmin Perţa, poet, prozator.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Marii Britanii din București.

Programul de vizitare al Bookfest va fi următorul:

  • miercuri, 29 mai – 10.00-20.00; joi, 30 mai – 10.00-20.00; vineri, 31 mai – 10.00-21.00; sâmbătă, 1 iunie – 10.00-21.00; duminică, 2 iunie – 10.00-20.00.

Intrarea este liberă.

Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România, un eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 30 mai – 3 iunie 2018) au fost prezenți circa 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost Statele Unite ale Americii, Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia. Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

În 2019, cel puțin 100.000 de vizitatori sunt așteptați la Romexpo începând de miercuri, 29 mai, pentru a lua parte la sărbătoarea cărții – Bookfest, în fiecare dintre cele cinci zile ale Salonului.

https://www.icr.ro/pagini/cele-mai-noi-aparitii-ale-editurii-icr-o-dezbatere-si-o-lectura-in-programul-centrului-cartii-la-bookfest-2019

 

Număr de vizualizări :607


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro