Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură, Ediția a 3-a

apr. 9th, 2019 | By | Category: Eveniment

Cu prilejul evenimentului Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură de anul acesta, 25 de sculptori vă așteaptă la adresele atelierelor lor pe parcursul a două weekenduri consecutive, 13-14 și 20-21 aprilie. Aceiași sculptori își vor reuni lucrările, din 11 aprilie 2019, în expoziția Sculpturi din Atelierelor Deschise deschisă la Teatrul Național I. L. Caragiale București. Evenimentul Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură, ediția a 3-a, este organizat în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii, de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala de Sculptură și susținut de Domeniile Sâmburești și Aqua Carpatica.

Expoziția Sculpturi din Atelierelor Deschise, 11 aprilie 2019

Ca un preambul al vizitelor la ateliere, joi 11 aprilie, la Teatrul Național I.L. Caragiale București, la orele 18:30 va avea loc deschiderea expoziției Sculpturi din Ateliere Deschise. În cadrul expoziției, ce pune accent pe diversitatea formelor de expresie,  vor fi prezentate 25 de lucrări de sculptură semnate de artiștii ce își vor deschide atelierul spre vizitare. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 11–21 aprilie 2019, în orele de program ale Teatrului Național I.L. Caragiale din București (zilnic, între orele 14.00 – 18.30, cu excepția zilelor de luni). Accesul se face pe la intrările spre Sala Media și Pictură, dinspre Hotel Intercontinental.

 

Vizite în ateliere de sculptură, întâlniri memorabile, 13-14 și 20-21 aprilie 2019

Descoperiți spațiile de creație în care își desfășoară activitatea, cum sunt organizate, ce ustensile și materiale sunt folosite pentru realizarea sculpturilor și vă delectați privirea cu sculpturi din lemn, bronz, marmură și alte materiale specifice!

Accesul publicului este liber, programul de vizitare a atelierelor este sâmbătă și duminică,  13-14 și 20-21 aprilie, în intervalul orar 12:00 – 20:00, iar adresele sculptorilor pe care îi veți putea cunoaște și cu care veți putea interacționa sunt disponibile la pagina de internet Ateliere.Net. Pentru a ușura periplul prin oraș, beneficiați de lista atelierelor deschise și opțiunea de ghidare prin GPS către adresele atelierelor descărcând gratuit Aplicația pentru Smartphone ATELIERE, disponibilă pe platformele: iOS și Android.

 

Artiștii expozanți ale căror ateliere personale pot fi vizitate sunt: Giani Iosif Amarandei, Cătălin Bădărău, Alin Carpen, Alexandru Căzănaru, Titi Ceara, Elena Gheorghe, Eugen Ilina, Ionel Istoc, Ioan Ladea, Jorge Mafu, Andrei Marina, Constantin Mîrzea, Ioan Medruţ, Bianca Mann, Laurenţiu Mogoşanu, Dan Munteanu, Dumitru Pasima, Cristian Pentelescu, Ana Zoe Pop, Mircea Roman, Elena Surdu Stănescu, Nicolae Stoica, Aurel Vlad, Marian Zidaru, Victoria Zidaru.

 

Informații legate de vizite și grupuri organizate puteți solicita la (+40723) 825 800 sau prin email, la adresa info@ateliere.net. Acest eveniment cultural-educativ este gratuit și adecvat pentru întreaga familie! De asemenea, informații despre ateliere și artiști puteți găsi și pe pagina de internet Expoarte.Ro.

 

Proiectul Cultural Contemporanii, inițiat și derulat de Asociația Făuritori, își propune valorizarea culturii românești actuale, prin favorizarea actului de creație – abordat într-o perspectiva unitară cu creatorul – prin organizarea și susținerea de activități cultur

Număr de vizualizări :793


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro