”Mission Cimbalom”, cu Marius Preda, în Israel

apr. 9th, 2019 | By | Category: Postcard

Într-un adevărat tur de forță muzicală, Marius Preda a prezentat publicului israelian proiectul ”Mission Cimbalom” în cadrul unei serii de concerte și master classes de jazz și world music care au cucerit publicul prezent la evenimentele din perioada 1-6 aprilie 2019, organizate cu sprijinul ICR Tel Aviv, pe tot teritoriul țării – de la Ierusalim, Akko și Eshkol la Givatayim, Zichron Yaakov și Rehovot. Programul muzical al concertelor a inclus compoziţii de pe cel mai recent album al artistului, Mission Cimbalom (Universal Romania, 2017), dar şi improvizaţii ale multi-instrumentalistului român, precum și piese din repertoriul de jazz mondial (semnate de George Gershwin, Cole Porter, Duke Ellington, etc.), dar și piese tradiționale românești, precum Doina, adaptate stilului inconfundabil și instrumentului muzical special utilizat de către artistul român – țambalul. Programul muzical al concertelor, interpretat cu măiestrie de către muzicienii din România și Israel în vederea accentuării bunelor relații bilaterale existente între cele două state, a fost foarte apreciat de publicul prezent la evenimente.

Marius Preda a fost acompaniat în concerte de omologii israelieni Amikam Kimelman – saxofon, Gregory Rivkin – trompetă, Yorai Oron/Arie Welnitz – bas, și Roni Holen – tobe. Printre cei prezenți la concerte s-au numărat atât membri ai oficialităților locale din Israel, figuri proeminente ale scenei culturale israeliene, precum și diplomați israelieni de marcă.

Artistul român și-a dovedit încă o dată măiestria muzicală prin forța și energia cu care a abordat piesele din program și prin introducerea în concerte a unui instrument suplimentar – acordeonul. La finalul concertului, prestația de înaltă calitate a fost răsplătită de public cu aplauze îndelungate care a solicitat la fiecare concert un bis din partea artiștilor.

Deoarece unul dintre scopurile proiectului ”Mission Cimbalom” este acela educativ, Marius Preda a susținut și două master classes de tehnică muzicală pentru studenții departamentelor de muzică ale Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim și a Conservatorului din Eshkol, în același timp prezentând publicului, în timpul concertelor, detalii importante privind istoria țambalului și versatilitatea acestuia în cadrul genurilor muzicale.

 

Număr de vizualizări :724


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro