Viziunea Ministerului Educației Naționale Ecaterina Andronescu, lansată în Aula Bibliotecii Centrale „Carol I”

apr. 1st, 2019 | By | Category: Postcard

Vineri, 29 martie 2019,  Mireille Rădoi – Directorul BCUB a găzduit lansarea viziunii sistemice „Educația ne unește” de către Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației Naționale. Documentul de poziție propune structurarea rolului educației, implicit sistemului național de învățământ, pe cinci valori fundamentale: încredere, echitate, solidaritate, eficacitate și autonomie, care să se regăsească în cinci principii: centrarea pe elev, flexibilitate, calitate măsurabilă, colaborare, subsidiaritate.

Ministrul Educației a invitat toți factorii responsabili să participe, în următoarea perioadă de timp, la dezbaterea ideilor propuse de Ministerul Educației Naționale pentru consolidarea unei viziuni moderne asupra formării elevilor și studenților, care urmează a fi transpusă într-un cadru legislativ corelat cu perspectivele socioculturale și economice ale României viitorului.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai partenerilor instituționali ai MEN, ai instituțiilor de învățământ preuniversitar și superior din țară, ai partenerilor de dialog social și ai altor organizații cu profil educațional.

Printre vorbitori s-au numărat: Camelia Gavrilă– Președinte al Comisiei pentru Învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și Daniela Vișoianu – Președinte al Coaliției pentru Educație, precum și Sorin Cîmpeanu, Remus Pricopie, Adrian Curaj, ca foști ministri ai educației și proeminente personalități din domeniu.

 

 

Număr de vizualizări :711


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro