Recital de lieduri româneşti la Varșovia

apr. 5th, 2019 | By | Category: Eveniment

Duminică, 7 aprilie 2019, la Varşovia, va avea loc un recital de lieduri româneşti, susţinut de mezzo-soprana Lilianna Zalesińska, acompaniată de pianistul Maciej Grzybowski. Evenimentul, realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Varşovia, va avea loc în sala de concerte „Nowy Świat Muzyki” („Noua Lume a Muzicii”) şi va constitui o premieră absolută în Polonia, propunând un program integral românesc, conţinând lucrări de George Enescu, Pascal Bentoiu, Felicia Donceanu şi Tiberiu Brediceanu.

Mezzo-soprana Lilianna Zalesińska a câştigat numeroase competiţii vocale din Polonia, precum şi Premiul I în cadrul Concursului Internaţional de Duete de Lied din Germania (Köln/Sankt Augustin, 2011). A debutat la Rheinsberg Chamber Opera, în rolul Mathildei în Ottone de Handel. Din acel moment, a avut oportunitatea de a participa în spectacole unice, precum prima montare de după 1827 a operei belcanto Boabdil-Re di Granata de Giuseppe Balducci, în care a deținut rolul principal. La Viena a interpretat rolurile Die Mutter şi Die Hexe în Hänsel und Gretel de Humperdink. Recent a jucat rolul lui Mrs. Grose din Îmblânzirea Scorpiei de Benjamin Britten. Repertoriul artistei include roluri din operele lui Mozart, Händel, Gluck, Gounod, Ceaikovski, Bizet, Rossini, Puccini, R. Strauss. A susținut recitaluri solo în Polonia, Austria, Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Turcia, Finlanda, Lituania. În 2014 a fost invitată a Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi (SIMN) de la București.

 

Pianistul Maciej Grzybowski a participat ca solist la numeroase festivaluri internaţionale de renume, alături de pianişti celebri, precum Martha Argerich, Paul Badura-Skoda, Ivo Pogorelich, Piotr Anderszewski. Dintre festivalurile la care a participat amintim: „Sacrum Profanum” (Cracovia),  „Sounds New” (Canterbury), „Chopin şi Europa sa” (Varşovia). A susţinut turnee în SUA, Canada, Australia, Italia şi Vietnam. Maciej Grzybowski este iniţiatorul şi directorul artistic al Festivalului „Trzy-Czte-Ry. Konteksty. Kontrasty. Konfrontacje” („Trei-pa-tru. Contexte. Contraste. Confruntări”).

 

 

 

Număr de vizualizări :447


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro