„Noaptea cărților” în Madrid: prezentarea volumului ”Singurătate și destin” de Emil Cioran

apr. 25th, 2019 | By | Category: Eveniment

Vineri, 26 aprilie 2019, Institutul Cultural Român de la Madrid organizează la sediul său, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, un eveniment dedicat lui Emil Cioran. Cu această ocazie, va fi lansată traducerea în spaniolă a volumului ”Singurătate și destin ”semnată de Christian Santacroce, a cărei apariție la Hermida Editores este sprijinită de Institutul Cultural Român prin Programul de traduceri TPS (Translation and Support Programme). La eveniment vor interveni Christian Santacroce, traducătorul volumului, Pablo Javier Pérez López, doctor în filozofie, editorul Alejandro Hermida și hispanista Ioana Zlotescu. Acest eveniment face parte din strategia ICR Madrid de promovare a literaturii românești, contemporane, dar și clasice. ICR Madrid încurajează traducerea în limba spaniolă a scriitorilor români prin organizarea de seminarii de traductologie și lecturi publice din creația scriitorilor contemporani, dar și prin promovarea traducerilor literare din limba română, promovarea activă a programelor ICR adresate traducătorilor și editorilor, încurajarea studiului limbii române printr-o ofertă variată de cursuri.

„Noaptea cărților” în Madrid

 

Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor este sărbătorită pe 23 aprilie în fiecare an, începând din 1996, la inițiativa UNESCO, iar anul acesta, la Madrid,  are loc cea de-a  XIV-a ediție a Nopții cărților.

„Noaptea cărților” este un proiect organizat  anual de Comunitatea din Madrid,  cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, iar  ediția de anul acesta  este dedicată Anului Lorca și comemorează centenarul sosirii poetului la Madrid.

În cadrul celor 500 de evenimente desfășurate în locuri și instituții culturale emblematice din Madrid, precum Real Casa de Correos, Real Casa de Postas, Plaza de Pontejos și Puerta del Sol la care se adaugă librării, biblioteci, muzee și instituții culturale din întreaga regiune, vor participa peste 600 de scriitori spanioli și internaționali.

Promovarea literaturii românești actuale și clasice în Spania

 

Detalii suplimentare puteți obține la:

Institutul Cultural Român de la Madrid

icrmadrid@icr.ro

Telefon: +34 917 589 566

http://www.icr.ro/madrid/

Facebook: IcrMadridInstituto Cultural Rumano

 

Număr de vizualizări :727


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro