Conferința ”Aya Yorgi of Büyükada, a Shared Pilgrimage Site in Modern Turkey”, cu Mustafa Diktaș, la Palatul Suțu

apr. 3rd, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 4 aprilie 2019, ora 18.30, la Palatul Suțu, Muzeul Municipiului București vă invită să participați la conferința de cu tema „Aya Yorgi of Büyükada, a Shared Pilgrimage Site in Modern Turkey”, cu Mustafa Diktaș (Turcia). Conferința se va desfășura în limba engleză.

Intrare – 10 lei. În preț este inclusă vizitarea expozițiilor de la Palatul Suțu în termen de 30 de zile.

 

Coordonatorul conferințelor de joi: Cătălin D. Constantin.

Dr. Mustafa Diktaș este istoric și antropolog. Și-a susținut teza de doctorat la Paris, la École des Hautes Études en Sciences Sociales, prezentând locurile de pelerinaj închinate Sfântului Gheorghe din Turcia și din Liban. Este pasionat de studiul culturii și al manifestărilor religioase din Levant și Anatolia.

Mănăstirea Sfântului Gheorghe, aflată pe cea mai mare dintre Insulele Prinților, în imediata vecinătate a Istanbulului, e in fiecare an, cu precădere de ziua închinată Sfântului, 23 aprilie, gazda unui număr foarte mare de pelerini. Deși e un lăcaș de cult creștin, biserica se dovedește a fi spațiul unor pelerinaje suprapuse și un simbol al
coexistenței mai multor religii în Turcia modernă. Paradoxal, cea mai mare parte a pelerinilor sunt femei musulmane. Conferința prezintă detalii despre acest pelerinaj pornind de la cercetarea de teren realizată de autor.

 

Număr de vizualizări :597


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro