Vernisajul expoziției ”ECLIPSA – Florin Ciubotaru”

mart. 4th, 2019 | By | Category: Postcard

Miercuri, 6 martie 2019, începând cu ora 19.00, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la vernisajul expoziției ”ECLIPSA – Florin Ciubotaru”, deschisă la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66. Expoziția va putea fi vizitată gratuit până vineri, 22 martie 2019, în intervalul orar 10.00 – 17.00. Expoziția poate fi vizitată până la ora 20.00 în zilele în care la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66 au loc evenimente organizate de Muzeul Național al Literaturii Române sau Teatrul Dramaturgilor Români.

FLORIN CIUBOTARU – Născut la 9 august 1939, la Focşani, Florin Ciubotaru a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti în 1963, avându-i ca profesori pe Corneliu Baba şi Ştefan Constantinescu. Profesor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Catedra de pictură.

„Fără un sistem de referință nu obții decât efectul local. Cu aparent aceleași elemente poți crea o realitate paralelă, o iluzie convingătoare, eliberată de tenacitatea timpului. Obsesia principală este a transferului dintr-o realitate în alta. Prefer imaginea eliberată de modelul său, în plus, adaug consistența imaterială a himerelor în care realul să apară și să nu fie. Pictez pentru a mă ivi”, poate spune Florin Ciubotaru parafrazându-l pe Paul Klee.

Creator mobil, prolific, tinzând pe spirale de sens asumate, trăite, la a dezbate menirea întru reprezentare a picturii, „Ciubo” nu a visat vreodată „Opera de artă totală”, ci unda – cuantă a fragmentului revelator. Iată o depoziție din 1981: „Refuz gestul disperat și efortul de tip eroic, îndeletnicire care se depărtează de cordial și uman. Orice imixtiune în codul imaginii plastice de tip orgolios este eliminată, cunoașterea artistică fiind lipsită de vanitatea cunoașterii absolute“. (Aurelia MOCANU)

Număr de vizualizări :653


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro