Vernisaj ”Galateea Micro Studio”

mart. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

Joi, 21 martie 2019, ora 19.00, Galeria Galateea Contemporary Art vă invită la vernisajul unei noi expoziții de grup, care proiectează în spațiul de expunere un mic colț de atelier, colțul pentru un photo shooting al obiectului ceramic. Expoziția ”Galateea Micro Studio” caută astfel să vă introducă într-un ambient în care artistul ceramist își etalează creațiile, un loc ideal pentru a privi în tihnă o lucrare ceramică. Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 martie – 12 aprilie 2019. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Imediat ce obiectul ceramic este scos din cuptor, primul gând al ceramistului este acela de a analiza, în cele mai mici detalii, atât forma finală a piesei cât și aspectul glazurii, al culorii, pe scurt rezultalul arderii. Lucrarea este apoi plasată în relație cu celelalte piese aflate în spațiul de creatie al artistului. Acest  loc, este deseori o poliță de perete sau, la fel de bine, orice altă suprafață curată și bine luminată.

Obiectele expuse în galerie au dimensiuni maxime de aproximativ 30 de centimetri pe oricare din laturi și sunt create în stiluri diferite și dintr-o varietate de materiale ceramice cum sunt porțelanul, gresia, lutul sau combinații ale acestora, arse la temperaturi care variază între 1000° și 1300°C.

Expun: Adela Bonaț, Cristina Bolborea, Diana Butucariu, Vasile Cercel, Gherghina Costea, Georgiana Cozma, Anca V. Dragu, Lucia Lobonț, Nicolae Moldovan, Aniela Ovadiuc, Cristina Popescu Russu, Ioana Șetran.

Curatoare: Georgiana Cozma

Coordonatoare: Cristina Popescu Russu, Aniela Ovadiuc

Vernisaj: joi, 21 martie 2019, ora 19.

Galeria Galateea Contemporary Art are ca scop promovarea artei ceramice contemporane românești, prin  dezvoltarea de parteneriate și colaborări cu galerii și centre de ceramică internaționale.

Parteneri media:

Observator Cultural, Modernism, Radio România Cultural, Senso TV – Arte, Agenția de Carte, Cultura, Art Clue .

Număr de vizualizări :529


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro