Premiera spectacolului ”TURANDOT”, sub semnul Campaniei ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, la Teatrul EXCELSIOR

mart. 18th, 2019 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 27 martie 2019, ora 19:00, Teatrul EXCELSIOR prezintă premiera oficială a spectacolului ”Turandot ”– o adaptare a basmului teatral omonim al lui Carlo Gozzi, în regia Sânzianei Stoican. Jucat chiar de Ziua Mondială a Teatrului, spectacolul va fi dedicat Campaniei Naționale Artiștii pentru Artiști, organizată de către UNITER. Cu fiecare bilet achiziționat pentru reprezentația din 27 martie, spectatorii vor contribui la susținerea artiștilor din lumea teatrului.

Inițiată în anul 2002, Campania Artiștii pentru Artiști este realizată în parteneriat cu teatre din București și din țară. Instituțiile implicate în acest demers programează spectacole sub semnul Campaniei, în perioada martie – aprilie a fiecărui an, direcționând sumele provenite din vânzarea biletelor către Fondul de Solidaritate Teatrală, special constituit în sprijinul artiştilor care se confruntă cu probleme de sănătate sau de existență. Detalii, pe site-ul UNITER, în secțiunea dedicată. Biletele pentru spectacolul Turandot sunt disponibile online, pe platforma bilet.ro, precum și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR (Strada Academiei, nr. 28).

Spectacolul Turandot îi poartă pe spectatori cu secole în urmă, în îndepărtata Chină, unde temuta prințesă Turandot îi supune unui test pe toți aceia care aspiră la mâna ei. Pretendenții trebuie să dezlege răspunsul celor trei ghicitori, cu riscul de a-și pierde viața. Mulți prinți au încercat și niciunul nu a reușit. Acum este rândul lui Kalaf, prințul tătarilor, să parcurgă proba ghicitorilor. Oare, pentru el, finalul va fi altul?

„O trupă de actori ne readuce la viață această poveste, într-un spectacol care provoacă imaginația spectatorilor să pătrundă în lumea prințesei Turandot. O lume dominată de frică și de ură dar care, ca în orice poveste care merită povestită, are șansa de a se schimba. Vă invit să ne fiți alături în această călătorie în trecut și poate că astfel prezentul ni se va arăta într-o lumină diferită!” (Sânziana Stoican)

Din lumini picturale și umbre de sunet, Turandot dezvăluie o lume misterioasă care îmbină elemente inspirate din cultura chineză și din tradiția commediei dell’arte, cu detalii subtile de storytelling și inserții de realism psihologic un melanj unic, pus în valoare de scenografia semnată Valentin Vârlan. Actorii sunt naratorii și personajele enigmaticei povești pe care spectatorii sunt provocați să o descifreze cu cheia propriei imaginații pentru a descoperi o altfel de poveste de iubire, cu îndrăgostiți cum numai o dată la o mie de ani poți întâlni.

Pe 27 martie 2019, începând cu ora 18:00, fascinanta lume a Chinei Antice își va deschide porțile la Teatrul EXCELSIOR, în acompaniamentul instrumentelor muzicale tradiționale. Spectatorii sunt invitați într-o călătorie senzorială, oferită cu sprijinul Institutului Confucius din Cadrul Universității din București. Ceremonia ceaiului, demonstrațiile de caligrafie pe hârtie de orez, costumele, măștile tradiționale și lampioanele vor încânta simțurile, iar gusturile orientale de la Orașul Interzis vor aduce un plus de savoare unei experiențe de neuitat.

Turandot după Carlo Gozzi
Regia: Sânziana Stoican | Scenografia: Valentin Vârlan
Distribuția: TurandotDana Marineci; Kalaf – Bogdan Nechifor / Dan Pughineanu; Adelma – Camelia Pintilie / Altoum / Ismaele – Alex Popa; Ta – Mircea Alexandru Băluță; PaMihai Mitrea; Zelima – Oana Predescu; Schirina – Mihaela Trofimov; BarachOliver Toderiță

Light design: Costi Baciu și Cristian Niculescu | Ilustrația muzicală: Sânziana Stoican
Regia tehnică: Andreea Ghiciu / Dana Popescu

 

 

Număr de vizualizări :688


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro