Prezența editurii românești din Milano la manifestarea „Voci ale lumii”, Biblioteca Civică Ornago-Milano

mart. 18th, 2019 | By | Category: Postcard

Prima editură românească din Italia – Rediviva – cu peste 60 de titluri publicate, un proiect de cunoaștere a culturii românesti in Peninsulă, va fi prezentă în cadrul manifestării „Voci dal Mondo” eveniment organizat de Primaria si Departamentul Cultural din Ornago (MB) , care a debutat în luna ianuarie 2019 cu prezența mai multor autori de origine străină care locuiesc în Italia. „Rediviva – dialog cultural românesc în Italia” este titlul conferinței care va fi sustinută de Violeta Popescu, director editorial Rediviva pe data de 21 martie 2019 care va avea loc la Biblioteca Municipală din oraș. Va fi prezentă din partea organizatorilor si prof. Carla Caccia. 

Toate aparițiile Rediviva – prima editură românească din Italia fondată în anul 2012 – se înscriu în obiectivele acestui proiect de promovare culturală românească, prin programul de traduceri a unor volume de istorie, literatură, poezie, memorialistică  dar și de schimburi culturale româno-italiene și dialog intercultural (editura este menționată pe portalul Ministerului Instrucțiunii Publice din Italia la domeniul: intercultură).

Interesul dovedit de cititorii italieni pentru volumele editurii (circa 60 de titluri publicate din 2012 până astăzi), de la publicul larg la studenți, profesori sau cercetători, dar și din partea publicului cititor român – cu precădere din partea tinerilor români, studenți și elevi care studiază în școlitele și universitățile italiene este o dovadă – a importanței acestor proiecte editoriale, dar și a unei necesare susțineri logistice pentru menținerea și dezvoltarea lor. La invitatia bibliotecilor italiene, a unor școli, fundații sau universități, în comunitatea românească, asociații, parohii,  prezenta editurii Rediviva este invitată să prezinte din proiectele sale editoriale destinate cunoașterii valorilor culturale românești. 

REDIVIVA a fost fondată în cadrul Centrului Cultural Italo Român, editând în jur de 60 de titluri, de la traduceri în italiană din literatura românească, la istorie, poezie, eseuri ș.a. Editura participă la festivaluri și târguri de carte din Italia: Salonul Internațional de Carte de la Torino, Bookcity Milano, Festivalul de literatură din Milano, alte evenimente de gen din Italia.

Editura – se naşte ca o continuare firească a unor eforturi din cadrul Centrului Cultural Italo Român din Milano –  pentru promovarea valorilor culturale  româneşti.Echipa editorială îşi propune, printre altele, scopul nobil, dar şi complex de a promova literatura română în Italia, în speranţa de a face cunoscut publicului italian autori români de valoare, o adevărată carte de vizită a României către Europa. Concepută în mai multe ramuri, editura  conţine diferite colecţii, fiecare dedicată unui proiect specific: programe de traducere în limba italiană a unor autori români consacraţi, promovarea tinerilor scriitori români care trăiesc în Italia, dar şi a celor italieni care au legături culturale sau sufleteşti cu România. Deşi născută sub egida unui centru cultural italo-român, Rediviva nu este doar o editură dedicată doar scriitorilor de origine română, ci și scriitorilor de orice naţionalitate, care au un mesaj important de adus publicului, evidențiind importanța dialogului intercultural.

 

Număr de vizualizări :493


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro