Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului ”One World Romania”, la ARCUB

mart. 15th, 2019 | By | Category: Eveniment

Cea de-a 12 a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului ”One World Romania”, organizată cu sprijinul Primăriei Capitalei prin ARCUB, se desfășoară la București, în perioada 15-24 martie 2019. Pentru al doilea an consecutiv, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București găzduiește o parte dintre evenimentele festivalului. Între 16 și 24 martie, la ARCUB, vor avea loc proiecții de film documentar și dezbateri.  După fiecare proiecție veți fi invitat să rămâneți în compania organziatorilor pentru discuții cu realizatorii filmelor sau cu specialiști în subiectele atinse de documentare. ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București va găzdui 9 dintre proiecțiile filmelor din competiția acestei ediții a ”One World Romania”.

Documentarele Competiției vor prezenta povești din toate colțurile lumii – din Italia până în Japonia, din Mali până în Franța, din Kârgâzstan până în Ungaria, din Ucraina până în Statele Unite ale Americii și din Serbia până în Spania. De asemenea, vor aborda tematici foarte diverse, regăsindu-se în nouă dintre secțiunile principale ale festivalului.

Și în acest an, juriul One World Romania va fi alcătuit, din cinci elevi de liceu, aleși pe baza unui eseu liber pe o temă relevantă din punct de vedere social.

Spectatorii vor putea urmări la ARCUB, în cadrul One World Romania 12, câteva dintre cele mai noi filme documentare românești: „Cele două execuții ale Mareșalului” (regia: Radu Jude), „John 746” (regia: Ana Vîjdea) și un fragment din proiectul la care lucrează acum Răzvan Rădulescu și Dana Bunescu – „Evropa”. Duminică, 17 martie, de la 14:00 în Sala Arcelor se va desfășura dezbaterea deschisă „Politicile corpului”, la care va participa echipa filmului TOUCH ME NOT.

Sâmbătă, 23 martie, la ora 17:30, după proiecția filmului „Mallé în exilul său”, în Sala Arcelor  va avea loc dezbaterea „Migranții: Experiențe, teorii, reprezentări”. Organizatorii acestei dezbateri, bursieri ai Colegiului Noua Europă – Institut de Studii Avansate din București, vor lua filmul „Mallé en son exil” (2017, Denis Gheerbrant) drept punct de plecare pentru o discuție ce va atinge subiecte legate de migrație, cum ar fi viața diasporică, relațiile de putere, (post) colonialismul, intersecțiile dintre exil și migrație, piața muncii și precaritatea migranților, pozițiile multiple de clasă, precum și varii aspecte legate de timp, familie și identitate, așa cum sunt reflectate în viața cotidiană a milioanelor de migranți din întreaga lume.

Duminică, 24 martie, de la ora 13:00 în ultima zi a festivalului îl veți putea cunoaște pe unul dintre invitații speciali ai festivalului – Avi Mograbi, care va purta o discuție amplă cu publicul – despre cariera și filmele sale – după proiecția documentarului „Răzbună-mi unul dintre ochi”.

Programul complet al evenimentelor programate la ARCUB (str.Lipscani nr.84-90) este următorul:

SÂMBĂTĂ, 16 MARTIE

Proiecții

13:00  Cele două execuții ale Mareșalului * (urmat de discuție cu realizatorul) + Bisbee ’17

16:00  Câmpiile libertății

18:30  Copii sub punte * (urmat de discuție cu realizatorul)

21:00  Am avut un vis * (urmat de discuție cu realizatorul)

DUMINICĂ, 17 MARTIE

Evenimente

14:00 Dezbatere deschisă TOUCH ME NOT – Politicile Corpului. Toate emoțiile sunt binevenite!

ARCUB – Sala Arcelor

Proiecții

12:00  35 de ani cu Nao și cu familia sa

(Competiție)

15:00  Coby * (Competiție) (urmat de discuție cu realizatorul)

17:30  Strada Samouni * (urmat de discuție cu realizatorul)

20:30  La est de război * (urmat de discuție cu realizatorul)

LUNI, 18 MARTIE

Proiecții

18:00  John 746 * + Tatăl meu este fratele mamei * (Competiție) (urmat de discuție cu realizatorul)

21:00  Înainte să se întoarcă tata * (Competiție) (urmat de discuție cu realizatorul)

MARȚI, 19 MARTIE

Proiecții

18:00  O femeie captivă (Competiție)

20:30  Am semnat petiția + Neliniștitor * (urmat de discuție cu realizatorul)

MIERCURI, 20 MARTIE

Proiecții

18:00  Srbenka (Competiție)

20:30  M

VINERI, 22 MARTIE

Proiecții

18:30  Camorra (Competiție)

20:30  Între frontiere * (urmat de discuție cu realizatorul)

SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE

Evenimente

17:30 Dezbatere. Migranții: experiențe, teorii, reprezentări – SALA ARCELOR

Proiecții

12:30  Kinshasa Makambo

15:00  Mallé în exilul său * – Urmat de: Dezbatere. Migranţii: experienţe, teorii, reprezentări (Competiție)

17:30  Un proces stalinist

20:30  Evropa (work-in-progress)(fragment) * (urmat de discuție cu realizatorii)

DUMINICĂ, 24 MARTIE

Proiecții

13:00  Răzbună-mi unul dintre ochi * + Masterclass Avi Mograbi, realizatorul filmului

17:00  Procesul

20:30  Un proces stalinist

Abonamentele și biletele individuale sunt disponibile pe platforma partenerilor de la Eventbook. Rămâneți conectați la canalele oficiale One World Romania – pe site-ul noii ediții și facebook, pentru a afla ultimele noutăți despre cea de-a 12-a ediție a festivalului!

Puteți susține misiunea Asociației One World Romania și dezvoltarea proiectelor asociației, devenind „Prieten OWR”. Pentru a afla mai multe detalii despre ce alăturarea ca „Cinefil” sau ca „Suporter”, puteți accesa următorul link aici.

 

Număr de vizualizări :654


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro