Pentru prima oară pe scena Teatrului Dramaturgilor Români – Valentin Nicolau

mart. 21st, 2019 | By | Category: Postcard

Miercuri, 3 aprilie 2019, Teatrul Dramaturgilor Români prezintă  spectacolul ”Ultima Haltă în Paradis” de Valentin Nicolau, regia Andrei Mihalache. ”Ultima Haltă în Paradis” este e o producție a Teatrului ”Aureliu Manea” din Turda și se joacă la București pentru prima oară.

În 2002 textul piesei a fost montat la Televiziunea Română, în regia lui Alexandru Tocilescu având distribuție de excepție, amintind aici pe Florin Piersic, Florina Cercel, George Ivaşcu. În 2003  a fost prezentat în Festivalul Naţional de Teatru „I.L. Caragiale”, ediţia a XIII-a, în (secţiunea Teatru TV) şi a fost nominalizat în același an la premiile UNITER.

Doina Papp spune despre piesă că „este o originală aducere a mitului lui Don Juan pe cheiul Dâmboviţei, unde acesta ia numele lui Mitică şi câte ceva din obiceiurile locului, iar personajul neaoş, legendar şi el, are o frumoasă deschidere filozofică. (…) Ritualul iniţierii în dragoste devine astfel o emoţionantă lecţie despre şi pentru viaţă, pe care bătrânul i-o transmite tânărului odată cu neobişnuita sa energie vitală”. (sursa citată: www.valentinnicolau.ro/spectacole/ultima-halta-tvr/).

Spectacolul Teatrului Aureliu Manea din Turda se va juca în sala Ion Băieșu a Teatrului Dramaturgilor Români în data de 3 aprilie, ora 19.00.

Detalii spectacol:

Regie artistica: Andrei MIHALACHE

Scenografie: Alexandru RADU

Distribuție: Marian NEGRESCU, Cătălin GRIGORAȘ, Dorina NEMEȘ, Alexandra DUȘA, Maria SALCĂ, Raluca EREMEI, Doina ȘOPRONI, Valentin ONCU, Miky PAICU

Biletele pot fi rezervate la 0756 021 106, achiziționate pe www.bilet.ro sau la sediul teatrului din Calea Griviței nr. 64-66.

Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

 

Număr de vizualizări :679


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro