Ofelia Prodan, lecturi de poezie în Sardinia

mart. 21st, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei, Ofelia Prodan va participa la două evenimente literare în orașul italian Sassari.

În data de 21 martie, de la orele 18:00, va avea o lectură la Biblioteca municipală din piața Tola, alături de poeți din mai multe țări. Evenimentul, aflat anul acesta sub patronajul Primăriei orașului Sassari și având ca temă ”dialogul între popoare”, este organizat de Asociația Progetto Ottobre in Poesia în parteneriat cu Biblioteca Comunale di Sassari și Institut Ramon Llull. Poemele citite vor face parte dintr-o antologie care va fi prezentată în mai multe localități din Sardinia, iar fondurile astfel obținute se vor folosi în totalitate pentru susținerea lecturii și scrierii creative pe teme de cetățenie poetică, precum și pentru acordarea unor burse de merit pentru elevii școlilor din Provincia Sassari.

În data de 23 martie, se va alătura inițiativei DIVAGAVERSI – Poetry Week, a tinerilor artiști din gruparea Divagabondi – Spoken Club, și, împreună cu poeți precum Federico Pinna, Veronica Ninu, Alessandro Doro, Silvia Marinu și Daniel D. Marin, își va citi poemele în piața Italia și pe anumite străzi din centrul orașului, în mijlocul trecătorilor.

Poeta va citi din noua ei carte, Elegie allucinogene / Elegii halucinogene, apărută de curând la editura italiană Forme Libere, în traducerea semnată de Mauro Barindi.

Ofelia Prodan a debutat editorial în 2007, cu Elefantul din patul meu, cărțile ei primind mai multe premii literare, printre care Premiul pentru Debut al Asociației Scriitorilor din București (2008), Premiul Naţional Ion Minulescu (2013), Premiul Național George Coşbuc (2015), Premiul Naţional Mircea Ivănescu (2016) şi Premiul ”Cartea de poezie a anului 2016” la Festivalul Național Avangarda XXII (2017). În Italia a fost distinsă cu Premiul Internaţional de Poezie şi Proză Napoli Cultural Classic, ediţia a VIII-a, 2013, câştigând Premiul I la secţiunea POESIA in lingua straniera. Este, de asemenea, finalistă a Premiului Literar Internaţional Citta di Sassari (2016). Înainte de apariția primului ei volum de poezie în italiană (Elegie allucinogene / Elegii halucinogene, Forme Libere, 2019), a publicat o antologie de autor în spaniolă (High, El Genio Maligno, 2017) și un jurnal de facebook (Voci cu defect special, Paralela 45, 2018).

 

Număr de vizualizări :854


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro