Lansare: „Anotimpuri și culori”, culegere de cântece pentru copii

mart. 21st, 2019 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 21 martie 2019, ora 15.00, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la evenimentul de lansare a culegerii de cântece pentru copii „Anotimpuri și culori” (Editura Arc, Chișinău, 2018) de Grigore Vieru și Eugen Mamot. Întâlnirea, moderată de compozitorul culegerii, Eugen Mamot, va avea loc în prezența profesorului Jean Lupu, fondatorul și dirijorul corului „Symbol”, și a filologului Nicolae Mătcaș.Va fi proiectat un film despre poetul Grigore Vieru, iar grupul de copii „Tralala Kids”, de la Școala de muzică „Tralala School” din București, conducător Maria Stepovenco, va susține un mic recital. AgențiadeCarte.ro este partener media.

Poetul Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935 în satul Pererâta, judeţul Hotin. El este autorul volumelor de versuri „Alarma”, „Muzicuţe”, „Mama”, „Numele tău”,  „Aproape”, „Un verde ne vede”, „Taina care mă apără”, „Rădăcina de foc” ș.a. Grigore Vieru este şi autorul „Abecedarului”. Opera sa a fost tradusă în engleză, rusă, germană, italiană, bulgară şi în alte limbi. În 1988 i-a fost acordată cea mai prestigioasă distincţie internaţională în domeniul literaturii pentru copii: Diploma de Onoare „H. Ch. Andersen”. În 1990 a fost ales Membru de Onoare al Academiei Române. S-a stins din viaţă la 18 ianuarie 2009 în urma unui accident rutier. Grigore Vieru a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Steaua României”. În prezent, mai multe şcoli din Republica Moldova, un bulevard din Chișinău şi o stradă din Iaşi, îi poartă numele.

 

Număr de vizualizări :606


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro