Activitatea Departamentului Pro Vita prezentată la Parlamentul European

mart. 28th, 2019 | By | Category: Postcard

Activitatea de sprijinire a femeilor aflate în criză de sarcină pe care Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de  Misiune o desfășoară în cuprinsul Arhiepiscopiei Iașilor a fost prezentată la Bruxelles,  în cadrul evenimentului „Babies go to the European Parliament” ce s-a desfășurat pe 18 și 19 martie 2019. 

Departamentul Pro Vita a fost reprezentat de către Pr. Cosmin Brînză, referent pro vita și coordonator al Centrului Praesidio pentru femeile însărcinate aflate în dificultate și de către doamna Daniela Bălinișteanu, mamă a 5 copii, care a oferit auditoriului mărturia propriei crize de sarcină.

Din anul 2011 până în prezent, peste 1000 de femei au fost sprijinite în Arhiepiscopia Iașilor să depășească situații de criză de sarcină. Departamentul Pro Vita desfășoară o intensă activitate misionară pentru a oferi o alternativă reală femeilor care se confruntă cu o sarcină neașteptată și care adesea sunt lăsate singure în fața unor deciziii prea mari și prea grele:

servicii gratuite de consiliere psihologică, duhovnicească, socială și personală;

consiliere telefonică de urgență prin Tel Verde 0800 800 116;

sprijin financiar și material;

cazare temporară în regim de urgență.

Unul din mesajele importante transmise în plenul întâlnirii europene a fost faptul că femeile trebuie să conștientizeze că există alternativă la avort și că întotdeauna viața are prioritate în față tuturor dificultăților care pot afecta o femeie aflată în criză de sarcină.

Evenimentul „Babies go to the European Parliament” a fost organizat de către Centrul de consiliere și sprijin pentru părinți și copii „Sf. Alexandra Împărăteas” din București în parteneriat cu europarlamentarul independent Cătălin Ivan și  a reunit femei care au trecute prin criza de sarcină, eurodeputați, misionari pro viață, coordonatori de centre de sprijin.

Intervenție Pr. Cosmin Brinza https://www.youtube.com/watch?v=HIzViv5TRV4&t=28s

Intervenție Daniela Bălinișeanu https://www.youtube.com/watch?v=inCsPM9COy8&t=28s

 

 

 

Număr de vizualizări :420


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro