”Unirea Principatelor Române de la 1859 povestită copiilor”

ian. 21st, 2019 | By | Category: Postcard

Marți, 22 ianuarie 2019, ora 10.00, în cadrul parteneriatului pe care Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați îl are cu Grădinița „Omul de Zapadă” Galați, va avea loc expunerea cu tema „UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE DE LA 1859 POVESTITĂ COPIILOR”, susținută de muzeograf dr. Maria Magdalena Tuluș.

 

Dubla alegere a lui Alexandru Ioan I Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti  din 5 şi 24 ianuarie 1859, definitorie pentru evoluţia modernă a României, reprezintă actul istoric care a premers realizarea Marii Uniri de la 1918.

Cu acest prilej, prichindeii vor asculta povestiri istorice scrise de Dumitru Almaş referitoare la  Domnitorul Alexandru Ioan I Cuza și vor juca Hora Unirii.

Activitatea se va desfășura la Grădinița „Omul de Zapadă” Galați, str. Universităţii nr. 12.

Număr de vizualizări :549


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro