”Concert solemn dedicat împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române”

ian. 22nd, 2019 | By | Category: Eveniment

Joi, 24 ianuarie 2019, ora 18.00, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” Chișinău,   în parteneriat cu Filarmonica  Națională  Serghei Lunchievici din Chișinău organizează un Concert solemn dedicat împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, proiect în cadrul programului CENTENAR .

În programul concertului se  înscriu : Rapsodia română de  Ciprian Porumbescu, Priveliști moldovenești de Mihail Jora și Concert pentru pian și orchestră op.19 de Carmen Petra Basacopol avându-l ca solist pe renumitul și apreciatul pianist român Viniciu Moroianu, profesor la Universitatea Națională de Muzică București,laureat al concursurilor internaționale : Guilde francaise des artistes solistes ( Paris,1979) și George Enescu (București,1991).

La pupitrul  Orchestrei Simfonice se va afla, și de această  dată ,Mihai Agafița prim-dirijorul  acestei prestigioase orchestre.

Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :684


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro