”Beție mistică, beție profană”

dec. 11th, 2018 | By | Category: Postcard

Luni, 17 decembrie 2018, ora 14.00, la Casa Universitarilor, str. Dionisie Lupu nr. 46,  vor avea loc ”Colocviile de traduceri literare 40”.

”Invitați fiind de Centrul de studii arabe, care, sub conducerea Prof. Dr. George Grigore, a organizat o întreagă săptămână de celebrare a culturii arabe în cadrul manifestărilor dedicate ”Săptămânii culturii arabe”, luni după-amiază celebrăm licoarea magică, vinul. Atât în cultural arabă – de aici beția orientală , dar nu ne lăsăm până nu vă aducem și noi prinosul de vin, beția apuseană , cu texte adunate de prin colțurile europei de astăzi și de odinioară, în cupa cuvintelor turnate cu bogăție în beția licorii celei admirate, vinul, extazul nefiind departe nici de cuvinte, nici de palatul îmbogățit de fina băutură.

 

Au descoperit secretele băuturii, pentru dumneavoastră, George Grigore, Gabriela Creția, Al. M. Călin, George Volceanov, Peter Sragher și Mihók Tamás într-o oră care va rămâne, cu siguranță memorabilă.

 

Veniți,
gustați,

degustați,
ascultați,
priviți,

vă minunați

cum curge pocalul în potir și potirul în pahar și paharul… ce beție!” , anunță Filiala București – Traduceri Literare (FITRALIT) a Uniunii Scriitorilor din România (USR)

 

Număr de vizualizări :674


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro