Tânăra pianistă Kira Frolu, în Seria românească de concerte de la St James’s Church din Londra

nov. 2nd, 2018 | By | Category: Eveniment

Pianista Kira Frolu, una dintre cele mai talentate și promițătoare studente românce la Royal Academy of Music din Londra, concertează, în 2 noiembrie 2018, în cadrul Seriei româneşti pe care ICR Londra o organizează la St James’s Church Piccadilly, apreciată scenă muzicală din centrul capitalei britanice. Kira Frolu va prezenta un program care cuprinde capodopere clasice semnate de Scarlatti, Busoni şi Chopin, dar şi „Cântece de pustiu – Studii de nuanţe” de Constantin Silvestri şi „Toccata” din Suita pentru pian Nr. 2 de George Enescu.

Născută în anul 2000, Kira Frolu este câştigătoarea mai multor competiţii internaţionale printre care amintim “Chords of Khortitsa” şi “Vladimir Krainev” în Ucraina, “Maria Tjarri” în Cipru, “Pianale” în Germania, “Jeunesses Musicales” în România şi “Young Pianists of the North” în Marea Britanie. Kira Frolu a studiat la Liceul „Dinu Lipatti” din București, înainte de a părăsi România pentru a studia cu William Fong la Purcell School for Young Musicians din Londra. Începând cu toamna acestui an, Kira Frolu studiază la Royal Academy of Music, unde a fost admisă cu o bursă completă. Deşi aflată la începutul carierei, Kira Frolu a avut deja recitaluri la Wigmore Hall şi Milton Court din Londra şi a susţinut concerte pe mai multe scene din Bucureşti, inclusiv în cadrul secţiunii de juniori a Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Seria românească derulată, începând cu anul 2015, de Institutul Cultural Român din Londra la biserica St James’s de pe Bulevardul Piccadilly, își propune să promoveze și să sprijine tineri muzicieni români talentați.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk şi https://www.facebook.com/ICRLondon/.

 

Număr de vizualizări :665


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro