O carte supradimensionată și alte surprize la vernisajul expoziției ”POVEȘTI ÎN RAMĂ. Ipostaze ale nemuririi în trei basme românești” a artistei Ștefana Mărmureanu

nov. 7th, 2018 | By | Category: Postcard

Joi, 8 noiembrie 2018, la ora 18.30, va avea loc vernisajul expoziției ”POVEȘTI ÎN RAMĂ. Ipostaze ale nemuririi în trei basme românești” semnată de Ștefana Mărmureanu. Evenimentul este găzduit de Muzeul Național al Literaturii Române din București (strada Nicolae Crețulescu 8. La vernisaj vor vorbi despre lucrările expuse și despre proiectul POVEȘTI ÎN RAMĂ: Anca Boeriu, profesor UNARTE; Aurelia Mocanu, critic de artă; Matei Martin, jurnalist.

 

Sălile muzeului vor găzdui desene realizate în tehnică mixtă, toate inspirate de trei dintre cele mai cunoscute basme românești: Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte de Petre Ispirescu, Făt-frumos din Lacrimă de Mihai Eminescu și Ivan Turbincă de Ion Creangă. Fiecare basm este ilustrat prin câte o serie de lucrări care surprind momentele cheie ale poveștii.

Parcurgerea „labirintului” expozițional oferă vizitatorilor posibilitatea de a descoperi elemente legate de cele trei basme în numeroase spații ale muzeului. În afara lucrărilor propriu-zise se pot răsfoi o carte-obiect supradimensionată și un „album” virtual care rulează pe un ecran de proiecție, se pot accesa coduri QR care duc la textele originale, iar surprizele nu se opresc aici. De asemenea, în timpul expoziției cei interesați pot participa la toate evenimentele din cadrul proiectului, care sunt prezentate în broșura disponibilă la sediul muzeului, pe www.povestiinrama.ro sau în pagina de Facebook (povesti in rama).

Expoziția este deschisă în perioada 8-25 noiembrie 2018 (accesul este gratuit).

Proiectul este organizat de POVEȘTI ÎN RAMĂ în parteneriat cu MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE.

 

Imagini de calitate și broșura evenimentului pot fi descărcate de aici:

http://povestiinrama.ro/resurse-media.html

 

Număr de vizualizări :687


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro