Muzeul Național al Literaturii Române, la Târgul Internațional de Carte de la Viena

nov. 7th, 2018 | By | Category: Eveniment

Primăria Municipiului București, prin Muzeul Național al Literaturii Române şi Muzeul Municipiului București, este partenerul celei de-a 11-a ediţii a Târgului Internaţional de Carte BUCH WIEN, care se desfăşoară în perioada 7-11 noiembrie 2018, la Viena. Începând cu evenimentul de deschidere, „Noaptea Lungă a Cărţilor“, pe toată durata târgului, la standul PMB (C05) vor fi expuse opere literare ale autorilor români traduși în limba germană, cărţi şi albume apărute la Editura Muzeul Literaturii Române şi la Editura Muzeului Municipiului București.

La sediul Institului Cultural Român din Viena, în data de 10 noiembrie, de la ora 19.30, Muzeul Național al Literaturii Române va lansa două volume semnate de Vintilă Ivănceanu: Nemaipomenitele pățanii ale lui Milorad de Bouteille și Până la dispariție, în prezența doamnei Heidi Dumreicher, soția autorului. De asemenea, în această perioadă, se poate vizita și expoziția „Scriitori români în Primul Război Mondial“. Formată din 11 panouri, expoziția conține fotografii, pagini de corespondență, memorii, jurnale, obiecte de colecție ale scriitorilor români care au luptat în Primul Război Mondial.

Ediţia BUCH WIEN 2018 constă în 425 de evenimente pentru adulţi şi copii, reunind peste 400 de autori din 20 de naţiuni şi cuprinde 370 de expozanţi care participă la târg în perioada 7 – 11 noiembrie. Ediţia aniversară 2017 a târgului BUCH WIEN a avut 48 500 vizitatori.

Mai multe detalii despre programul Târgului Internațional de Carte de la Viena găsiţi pewww.buchwien.at.

Număr de vizualizări :663


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro