Spectacole-lectură cu piesele scrise de tineri, la EXCELSIOR

oct. 18th, 2018 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 20 octombrie 2018 , ora 11:00, la Sala Studio, Teatrul EXCELSIOR prezintă șase spectacole-lectură realizate pe baza textelor finaliste ale Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, ediția a IV-a. La începutul anului, adolescenții din întreaga țară au fost invitați să scrie o piesă într-un act, pe care să o trimită teatrului alături de o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs. Din 56 de piese înscrise, șase au fost selecționate de juriul de specialitate. Cei șase finaliști au participat la atelierul de scriere dramatică desfășurat în perioada 27-29 aprilie, la Teatrul EXCELSIOR. În urma atelierului, toate cele șase piese au fost rescrise, sub directa îndrumare a regizorului și scenaristului Radu Apostol, coordonatorul acestui atelier.

Etapa a III-a a concursului NEW DRAMA, se va desfășura sâmbătă, 20 octombrie, începând cu ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR. Cele șase texte finaliste vor fi transformate în spectacole-lectură, realizate de tineri regizori și actori, încă studenți ai Universtității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.

Textele finaliste sunt:

Băiatul cu șosete roz de Alexandru Gorghe (18 ani, Botoșani)

Nu te duce capul? de Maria Alexandra Stoica (14 ani, Pitești)

Androgin de Iuliana Mardar (18 ani, Constanța)

Inner Drama de Adriana Costinaș (16 ani, Baia Mare)

În căutarea pierderilor de Denisa Anton (15 ani, Sat Traian, Com. Braniștea, Jud. Galați)

Altfel printre ceilalți de Petronela Dușa (15 ani, Sat Pătrângeni, Zlatna, Jud. Alba)

Piesa câștigătoare a celei de-a IV-a ediții a Concursului de dramaturigie pentru adolescenți NEW DRAMA va fi desemnată de juriul compus din: Andreea Grosu, Andreea Ciocîrlan, Andrei Grosu – regizori și Andreea Hristu și Dan Pughineanu – actori ai Teatrului Excelsior, protagoniști în spectacolul Missouri Sky de Victor Morozov, piesa câștigătoare a ediției 2017.

Ca și în edițiile precedente, piesa câștigătoare va fi pusă în scenă în stagiunea 2018-2019 și va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

Mai multe detalii și noutăţi despre spectacolele și programele Teatrului EXCELSIOR sunt disponibile pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.

Număr de vizualizări :736


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro