Lansarea proiectului CENTENART – 100 de ani de IDENTITATE

oct. 18th, 2018 | By | Category: Postcard

Joi, 25 octombrie 2018, de la ora 17.30, în Sala Mare a ICR, Aleea Alexandru nr.38, București, Uniunea Artiştilor Plastici din România și Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, organizează evenimentul de lansare a proiectului CENTENART – 100 de ani de IDENTITATE. Proiectul are ca temă celebrarea a o sută de ani de la înființarea statului român modern, prin redefinirea identității artistice, personale și naționale şi implică participarea unui număr important de artiști din toate generațiile, de la tineri masteranzi la artişti consacrați. Cu această ocazie va fi prezentat albumul-carte obiect care cuprinde 41 de gravuri originale, realizat integral manual cu sprijinul profesorilor și studenților de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti.

În cadrul evenimentului va avea loc o prelegere susținută de Călin Stegerean și Ovidiu Croitoru, profesori la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti  despre reafirmarea rolului tehnicilor tradiționale ale gravurii în arta contemporană.

Proiectul continuă cu expoziția CENTENART – 100 de ani de IDENTITATE din 27 octombrie la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.

Coordonator Anca Boeriu.

Număr de vizualizări :783


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro