Serată PEN cu poetul indian Sudeep Sen, la MNLR

oct. 15th, 2018 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 18 octombrie 2018, ora 19.30, PEN România și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la o Serată PEN cu poetul indian SUDEEP SEN, care va avea loc în Mansarda MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8, București). În cadrul Seratei, va fi prezentat volumul bilingv de poezie în română și engleză „Lemn plutitor/Driftwood” de Sudeep Sen. Apărut în traducerea Antuzei Genescu la editura Bibliotecii județene Timiș, volumul este o antologie de poeme vechi și noi din perioada 1978-2018. Poetul Sudeep Sen va citi din poemele proprii și va discuta cu publicul despre poezia internațională contemporană în compania Magdei Cârneci, președintă PEN România și a lui Caius Dobrescu, vicepreședinte PEN România. Moderator: Mircea Dan Duță. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.


Sudeep Sen [www.sudeepsen.net] este cunoscut pe plan internațional ca o voce importantă a noii generații din literatura universală și „unul dintre cei mai buni poeți tineri de limbă engleză de pe scena literară internațională” (BBC Radio). Este „fascinat nu numai de limbă, ci și de posibilitățile limbajului” (Scotland on Sunday). A studiat literatura engleză la Universitatea din Delhi. Ca bursier Inlaks, și-a luat masteratul la Școala de Jurnalism a Universității Columbia (New York). Premii și burse: Hawthornden Fellowship (Marea Britanie), nominalizare la premiul Pushcart (sua), BreadLoaf (sua), Fundația Olandeză pentru Literatură nlpvf (Amsterdam), Ledig House (New York), Sanskriti (New Delhi), Wolfsberg ubs Pro Helvetia (Elveția), Centrul Tyrone Guthrie (Irlanda), Programul scriitorilor din Shanghai (China), AsiaLink Bookwallah (India/Australia) și distincția „Pleiades” la Festivalul de poezie din Struga (Macedonia), în 2004, pentru „contribuția sa semnificativă la poezia contemporană universală”.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line IQool, ARTA.

Număr de vizualizări :827


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro