spot_img

Colocviul anual AUF 2018: Politicile de sănătate publică în centrul dezbaterilor

În perioada 6-7 noiembrie 2018, Agenția universitară a Francofoniei organizează, în parteneriat cu Polul ”Sănătate” al Universității libere din Bruxelles (ULB), colocviul său anual pe tema : « Contribuția instituțiilor de învățământ superior și de cercetare din spațiul francofon la elaborarea și punerea în aplicare a politicilor de sănătate publică ».

Începând cu anul 2012, AUF a mobilizat în fiecare an experți internaționali pentru a reflecta asupra unei tematici de actualitate și asupra rolului pe care spațiul universitar francofon îl poate avea în acest demers.

În noua Agendă 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă, comunitatea internațională a adoptat 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), majoritatea dintre aceste obiective plasând în centrul preocupărilor sănătatea și factorii ei determinanți.

Apare astfel întrebarea cu privire la modul în care trebuie să se dezvolte și să se consolideze politicile inovatoare, solidare și responsabile în domeniul sănătății  publice, pentru a răspunde mai bine nevoilor de sănătate ale locuitorilor din toate regiunile.

Grație rețelei sale formată din aproximativ 900 de instituții academice și de cercetare, printre care un număr important de facultăți de medicină, de școli de sănătate publică și de rețele instituționale în domeniul sănătății localizate în întreaga lume, AUF poate contribui la găsirea unor soluții în fața provocărilor de astăzi și poate reflecta asupra sistemelelor de sănătate publică de mâine, în contextul diversității.

Pe parcursul celor două zile, prin intermediul dezbaterilor dintre reprezentanții ministerelor, cadrele didactice și cercetătorii din cadrul universităților, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, reprezentanții școlilor superioare de sănătate publică și practicienii din domeniul sănătății publice, acest simpozion va contribui la o mai bună înțelegere și reflecție asupra practicilor existente și asupra nevoilor de sănătate publică din țările francofone. Vor fi supuse dezbaterii, de asemenea, noile competențe necesare și așteptările factorilor de decizie din domeniul sănătății publice. Se vor defini contextul actual și perspectivele de acțiune ale universităților din domeniu, în ceea ce privește transformările necesare la nivelul sistemelor de sănătate din spațiul francofon.

La finalul dezbaterilor, vor fi identificate noi direcții de acțiune pentru punerea în practică a proiectelor propuse, în parteneriat cu toți actorii implicați pe parcursul celor două zile.

„Originalitatea colocviului anual al AUF se datorează deschiderii sale internaționale către întregul spațiu francofon și rolului său de «loc de întâlnire privilegiat» între reprezentanții mediului academic și cei ai mediului economic. Diversitatea abordărilor și a analizelor părților interesate va face posibilă identificarea stării de fapt și a actorilor implicați în politicile de sănătate publică și va oferi noi perspective care să ghideze acțiunile Agenției și contribuția acesteia la soluționarea problemelor majore din domeniul sănătății publice. ”

„În domeniul sănătății publice, ne străduim întotdeauna să lucrăm într-un mod multidisciplinar și, prin urmare, în parteneriat cu ceilalți – și avem norocul să trăim într-o universitate deschisă către spațiul internațional și într-una dintre cele mai multiculturale capitale din lume. Diversitatea noastră și exploatarea potențialului său, fie la universitate, fie în societate în general, reprezintă una dintre valorile noastre și o bază a practicilor noastre de sănătate publică. ” – Yves Coppieters, Președintele Școlii de sănătate publică din cadrul ULB

Pentru detalii despre program și pentru înscrieri:
www.colloqueannuel.auf.org

Pentru a urmări în direct colocviul anual al AUF:

(6 și 7 noiembrie 2018, începând cu ora 9.00) 

www.facebook.com/aufinternational

#ColloqueAUF

 

Despre AUF

Agenția universitară a Francofoniei este o asociație mondială a universităților francofone creată acum mai bine de 50 de ani. Reunește aproape 900 de instituții academice din mai mult de o sută de țări de pe cinci continente. Este, de asemenea, operatorul Francofoniei pentru învățământul superior și cercetare. Misiunea sa este de a promova o francofonie universitară dinamică, implicată în dezvoltarea economică și culturală a societăților. Pentru a-și desfășura acțiunile, AUF dezvoltă parteneriate cu diverse organizații (UNESCO, UE, ONG-uri, companii din sectorul privat …). Pentru mai multe informații: www.auf.org

 

Despre Polul ”Sănătate” și despre Școala de sănătate publică din cadrul ULB

Polul ”Sănătate” al ULB reunește cele patru facultăți de științe medicale (medicină, sănătate publică, farmacie și științe motorii) și promovează abordări multidisciplinare în materie de sănătate, dezvoltând în același timp expertiză specifică în diferite domenii. Polul ”Sănătate” acordă o atenție deosebită responsabilității sociale a instituțiilor noastre, care este asemănătoare cu o abordare științifică bazată pe dovezi; în măsura în care nevoile prioritare ale cetățenilor și ale societății sunt clar identificate, ne angajăm să răspundem în mod specific acestor nevoi prin acțiuni de formare, cercetare și servicii, iar rezultatele acestor acțiuni sunt verificate prin impactul asupra bunăstării populației generale. Pentru mai multe detalii: https://www.ulb.ac.be/polesante/ l http://www.ulb.ac.be/esp/

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508