3 festivaluri în 5 zile – Teatrul Maghiar prezintă „Exit”, „Avalanșa” și „Rabenthal”

oct. 18th, 2018 | By | Category: Eveniment

Spectatorii din București și Odorheiu Secuiesc vor avea ocazia de a vedea trei spectacole din repertoriul Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara în cadrul festivalurilor de prestigiu Fest(in) pe Bulevard, IFESZT și Festivalul Național de Teatru.

Spectacolul „Exit”, regizat de Schilling Árpád și coprodus cu Teatrul Național Sombor din Serbia și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad a fost selectat pentru secțiunea Criza Comunicării, focus pe teatrul maghiar din România, din cadrul Festivalului Internațional Fest(in) pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara București. Spectacolul se joacă în 19 octombrie de la 18.00 la Teatrul Țăndărică.

„Avalanșa” în regia lui Kedves Emőke va fi prezentat în 21 octombrie, ora 17:00, la Odorheiu Secuiesc. A noua ediție a Festivalului Interetnic de Teatru (IFESZT) va fi organizată de Fundația Pro Theatrum în parteneriat cu Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc. Scopul festivalului este să asigure spațiu şi posibilitate pentru teatrale profesioniste minoritare, bogate în tradiții şi inovații să se întâlnească şi să se accentueze apartenența lor la un limbaj teatral universal.

În final, „Rabenthal”, regizat de Radu Afrim, scenografie Irina Moscu, a fost selectat de Marina Constantinescu pentru Festivalul Național de Teatru și va fi jucat la Teatrul Național București în 23 și 24 octombrie, de la 18.00. Cel mai prestigios festival din țară va reuni 36 de spectacole de teatru din România, fiind o reprezentare a teatrului românesc din acest moment. „Rabenthal” este un spectacol suprarealist, atipic pentru repertoriul Teatrului Maghiar și pentru opera lui Radu Afrim, care redă într-o manieră grotescă pasiunile burgheziei.

Număr de vizualizări :499


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro