Selecție – Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent

aug. 29th, 2018 | By | Category: Postcard

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent, unul din cele mai reprezentative festivaluri de teatru din România, va prezenta publicului a Opta Ediție în perioada 29 Septembrie – 7 Octombrie 2018. Din cele peste 60 de spectacole înscrise, Juriul de Selecție, alcătuit din criticii de teatru Cristiana Gavrilă, Monica Andronescu, Oana Cristea-Grigorescu și Oltița Cîntec, a ales un număr de 25 de producții participante, care vor intra în competiția pentru celor opt premii puse în joc în acest an: „Cel mai bun spectacol”, „Cea mai bună regie”, „Cea mai bună dramaturgie”, „Cea mai bună scenografie” „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriță”, ”Originalitate” și „Debut”.

Încerând să îmbine armonios inovativul și clasicul, originalitatea cu performanța actoricească, Juriul a selectat pentru cele patru secțiuni („One Drama”, „Unconventional”, „Serile Teatrului Studențesc”, „Story”) următoarele spectacole independente din ultima stagiune:

„9 piese remixate” – UNTEATRU

„Absinth” – U.N.A.T.C. ”I.L.Caragiale”

„Bucurie și fericire” – Teatrul 3G, Târgu Mureș

„Cai putere” – Asociația Jamais Vu

„Chelnerul mut” – UNTEATRU

„Constelații” – Teatrul de Artă București

„Corp urban” – Giuvlipen

„Crud” – Frilensăr

„Demnitate” – Teatrul Avangardia (Cinema PRO)

„Doctor fără voie” – Cultură’n’Șură

„Eat Me” – Create.Act.Enjoy, Cluj Napoca

„Foreplay” – Replika

„Fragile. Handle with Care” – U.N.A.T.C. ”I.L.Caragiale”

„Grounded” – UNTEATRU & Doctor’s Studio

„Homo Love” – Teatrul LUNI, Green Hours

„În numele tatălui” – Tranzit.Ro

„Îngerul Pantofilor” – Teatrul Coquette

„Persona” – UNTEATRU

„Pescărușul” – UNTEATRU

„Planeta Manipulare S01” – Reactor, Cluj Napoca

„Poveste din Transilvania” – Studio Act, Oradea

„Tatăl meu, preotul” – Teatrul Apollo 111

„Tot ce-i minunat pe lume” – Vanner Collective

„Totul e foarte normal” – Replika

„Țuhaus” – Macaz Teatru Coop

Deoarece promovarea spațiilor ce găzduiesc producții independente e unul din scopurile festivalului, printre spațiile de desfășurarea a acestuia se numără  atât locații deja familiare publicului cunoscător precum UNTEATRU, Centrul de Teatru Educațional ”Replika”, Green Hours sau Teatrul de Artă, cât și scene aflate la un nou început de drum, precum cea a Teatrului Apropo.

În același timp Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent își propune să atragă, să încurajeze și să formeze publicul tânăr prin oferta (simbolică) „Bilete la 1 LEU” valabilă pentru elevi și studenți. Prețul biletelor la categoria General Access este de 35 de LEI.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este un proiect cultural al Asociației TEATRUL.RO, finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național – A.F.C.N., UNITER, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Culturii.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Detalii: bfringe.ro /

Număr de vizualizări :761


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro