Ziua Limbii Române, sărbătorită la Brăila

aug. 29th, 2018 | By | Category: Eveniment

Vineri, 31 august 2018, ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”  Brăila, într-un context aniversar pentru poporul român, 100 de ani de la Marea Unire şi Ziua Limbii Române, dar şi pentru Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi, care împlineşte 10 ani de la înfiinţare, sunteți invitați pentru a participa la un eveniment cultural care aduce în atenţia publicului ultimele apariţii editoriale apărute sub egida asociaţiei.

Programul cuprinde lansarea antologiei de poezie „Treptele Prieteniei”, prezentată de scriitoarea Violeta Craiu şi a volumului „101 sonete absurde” a scriitorului Vasile Mandric, prezentat de Dumitru Anghel, Angela Burtea, Lucia Pătraşcu şi Liliana Toma, volume apărute sub egida Asociaţiei „Univesul Prieteniei” Iaşi.

În antologia de poezie „Treptele Prieteniei” au publicat 55 autori printre care-i regăsim şi pe scriitorii brăileni Violeta Craiu, Constanţa Abalaşei Donosă, Valentina Balaban, Ela Mays şi Lucia Pătraşcu.

Momentele muzicale susţinute de prof.Florin Lazăr şi Theodor Gabriel Şcheaua vor completa evenimentul.

Sunt invitaţi la eveniment membrii Cenaclului “Panait Istrati” Brăila şi ai Cenaclului “Casa Speranţei” Brăila.

Moderator: Rodica Rodean-preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.

Amfitrion: Director Dragoş Neagu.

Organizatori: Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi şi Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”  Constanţa.

Vasile Mandric, pentru cititorul de poezie este, demult, un cunoscut sonetist, ba chiar, mai mult, un perfecţionist al acestui gen literar, tot mai puţin cultivat în zilele noastre, prin cărţile sale  publicate, de-a lungul anilor la diferite edituri din ţară. În noua sa carte se poate, cu uşurinţă observa, măiestria cu care se strecoară printre idei, printre rime, supleţea gândurilor poetice pe care le urmăreşte cu tenacitate, concizia şi coerenţa versului care să-i definească starea, să-i contureze gândurile.”Emilian Marcu

Număr de vizualizări :773


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro